O πρώτος διεμφυλικός δικαστής στην ιστορία της Βρετανίας

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Μια 46χρονη γυναίκα έγραψε τη δική της ιστορία στη νομική ζωή της Βρετανίας, καθώς έγινε ο πρώτος διεμφυλικός δικαστής στην ιστορία των βρετανικών δικαστηρίων.

Η Βικτόρια Μακλάουντ, μια από τις πιο επιφανείς δικαστές της χώρας, είναι ο πρώτος άνθρωπος που ανελίχθηκε στη θέση του δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, ξεκινώντας από άντρας και καταλήγοντας… γυναίκα.

Η 46χρονη γυναίκα γεννήθηκε με το όνομα Τζέισον Ουίλιαμς, με το οποίο σπούδασε Ψυχολογία και πήρε το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο Christ Church College στην Οξφόρδη. Στη συνέχεια, ο Ουίλιαμς πήρε δεύτερο πτυχίο στη Νομική και το 1995 έγινε μέλος του δικηγορικού σώματος.

29C5CE9366BCA4B89ECEF85BEA7978D5

Με ειδικότητα το αστικό δίκαιο, ο Ουίλιαμς έκανε αλλαγή φύλου στις αρχές των ‘00s, οπότε κι άλλαξε το όνομα του σε Βικτόρια Ουίλιαμς.

Όπως και στην πιο προβεβλημένη περίπτωση του Μπρους/Κέιτλιν Τζένερ, έτσι και η Βικτόρια Ουίλιαμς έλκεται από γυναίκες (κι όχι από άντρες, όπως θεωρούν πολλοί) και διά του λόγου το αληθές συζεί με την ψυχίατρο Ανι Μακλάουντ, με την οποία υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης από το 2006.

Τιμώντας μάλιστα τη σχέση της με την σύζυγο της, η Ουίλιαμς έκτοτε πήρε το επώνυμο της Μακλάουντ.

Μετά την ανέλιξη της ως δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, η Μακλάουντ έχει εκδικάσει υποθέσεις όπως την μήνυση που κατέθεσε ο βρετανός κωμικός ηθοποιός Ράσελ Μπραντ εναντίον της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας Sun για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η ακτιβίστρια της ομάδας υποστήριξης διεμφυλικών ατόμων TG Pals, Χέδερ Αστον χαρακτήρισε την Μακλάουντ ως «ένα εξαιρετικά θαρραλέο άτομο», ενώ η ίδια η 46χρονη δικαστής αποφεύγει να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το θέμα.

Ωστόσο ένας εκπρόσωπος των βρετανικών δικαστηρίων τόνισε πως «τα βρετανικά δικαστήρια πλέον διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία εργατικού τους δυναμικό και η Μακλάουντ αντικατοπτρίζει την γενικότερη αλλαγή που έχει επέλθει στην κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια».

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΔΟΛ