Εκτός κυβέρνησης τέθηκε ο Παναγιώτης Σγουρίδης

Αθήνα
Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση που έθεσε στη διάθεσή του ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί παραπλάνησης των αγροτών από τον Αλέξη Τσίπρα.
Σε δήλωσή του ο κ. Σγουρίδης ευχαριστεί τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, λέγοντας ότι τίμησε την επιλογή τους «καταθέτοντας καρδιά, ψυχή και έργο».

Δηλώνει ακόμη ότι συνεχίζει και στηρίζει την κυβέρνηση γιατί πιστεύει «πως είναι η μόνη ελπίδα του λαού για την έξοδο της χώρας από την ηθική και οικονομική κρίση που την μαστίζει» και «την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας».

«Για να μην γίνω εμπόδιο σε αυτή την ελπίδα, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεση του Πρωθυπουργού και τον ευχαριστώ που την έκανε δεκτή», καταλήγει.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τη θέση θα αναλάβει εκ νέου στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την δημιουργία του σχετικού θορύβου που προκάλεσε η επίδικη συνέντευξή του, ο κ. Σγουρίδης είχε προβεί στην ακόλουθη δήλωση:

«Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης. Η ουσία – την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει – είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας. Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν. Τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».

Η δήλωση αυτή δεν “ικανοποίησε” το Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα ο κ. Σγουρίδης να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο οποίος και την έκανε σήμερα Τρίτη  αποδεκτή.