Πρόσφυγες έριξαν τον φράχτη στα σύνορα – Επεισόδια με πετροπόλεμο και δακρυγόνα – Δείτε τα βίντεο!

Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα “απάντησαν” οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜστον πετροπόλεμο των προσφύγων που βρίσκονται στην Ειδομένη, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ περιμένουν να περάσουν τα σύνορα. Οι πρόσφυγες κατάφεραν να ρίξουν μέρος του φράχτη των Σκοπιανών και τότε ξεκίνησαν τα επεισόδια που θα δείτε στα  βίντεο που ακολουθούν. 

Μεγάλη ομάδα προσφύγων -πολλοί με τα υπάρχοντά τους ανά χείρας- κατέλαβαν νωρίτερα τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ ορισμένοι κινήθηκαν προς το μεταλλικό φράχτη πετώντας πέτρες και ζητώντας να τούς επιτρέψουν οι αρχές της γειτονικής χώρας τη διέλευση. Τα πνεύματα “άναψαν” και στον πετροπόλεμο των προσφύγων οι αστυνομικοί της γείτονος “απάντησαν” με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καταφέροντας μ’ αυτόν τον τρόπο να τους απομακρύνουν…

idomenireuters_532_355

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, με πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων να έχουν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές και να πετούν πέτρες προς την αστυνομία της γειτονικής χώρας. Ζητούν να τους επιτραπεί άμεσα να περάσουν στην ΠΓΔΜ και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.Νωρίτερα, το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ είχε ανοίξει και επρόκειτο να δοθεί άδεια εισόδου σε 50 άτομα.

Όλα ξεκίνησαν στις 12.00 με χιλιάδες πρόσφυγες να συνωστίζονται μετά την πληροφορία, που ήθελε τα σύνορα να ανοίγουν. Όπως φαίνεται και στα πλάνα του επόμενου βίντεο, άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά έκαναν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν για να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φτάσουν στον φράχτη. Εκεί όμως διαπίστωσαν πως όχι μόνο τα σύνορα δεν έχουν ανοίξει, αλλά οι Σκοπιανοί έστειλαν επιπλέον αστυνομικές ενισχύσεις για να μην επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν…

Νωρίτερα σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, στην Ειδομένη, προχώρησαν πρόσφυγες, που βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες στην περιοχή. Με σηκωμένα τα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ενώ βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης περίπου 7.000 άτομα, οι ρυθμοί διέλευσης στην ΠΓΔΜ είναι πολύ αργοί. Ανάλογη διαμαρτυρία είχαν πραγματοποιήσει και χθες το μεσημέρι.