Νέα εφημερίδα κυκλοφόρησε στη Βρετανία, για πρώτη φορά σε 30 χρόνια

Λονδίνο
Σε χρώματα παστέλ, με ειδήσεις για διασημότητες, λίγα αθλητικά και ένα άρθρο περί του «γιατί οι γυναίκες φοβούνται να διατυπώνουν αιτήματα στο γάμο», η New Day, η πρώτη νέα βρετανική εφημερίδα που κυκλοφορεί εδώ και 30 χρόνια, έφτασε στα σημεία πώλησης Τύπου της χώρας.

Στο πρώτο φύλλο της, η εφημερίδα έχει και τη στήριξη του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δημοσιεύει στη 12η σελίδα ένα άρθρο με το οποίο καλεί τους συμπολίτες του να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
40D6EA6CD611E4AE1137022CDC3EE06E
Η «The New Day», η οποία εκδίδεται από τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Trinity Mirror, ελπίζει ότι θα επιτύχει σε έναν τομέα που χαρακτηρίζεται από τη μείωση του αριθμού των αναγνωστών και τη συρρίκνωση των διαφημιστικών εσόδων.

Οι μειώσεις αυτές έκαναν την εφημερίδα The Independent, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986, να ανακοινώσει πως από τις 26 Μαρτίου θα σταματήσει να κυκλοφορεί σε χαρτί και θα γίνει 100% ηλεκτρονική.

«Προφανώς θα ήμασταν εντελώς ανόητοι, αν αρκούμασταν στο να κυκλοφορήσουμε απλώς άλλη μια εφημερίδα. Δεν είναι αυτή η περίπτωση» εξηγεί στη 2η σελίδα η σύνταξη της New Day, διαβεβαιώνοντας πως η εκδοτική γραμμή δεν θα έχει κανέναν πολιτικό προσανατολισμό.

Η εφημερίδα αυτή των 40 σελίδων, η οποία διατίθεται δωρεάν την πρώτη μέρα σε 40.000 σημεία πώλησης, θα πωλείται για δύο εβδομάδες έναντι 25 πενών (32 λεπτών του ευρώ), πριν περάσει στις 50 πένες (64 λεπτά του ευρώ), μια τιμή αντίστοιχη αυτής των άλλων βρετανικών ταμπλόιντ.

Το πρώτο φύλλο έχει στην πρώτη σελίδα ένα θέμα για τα παιδιά που είναι υποχρεωμένα να υποκαθιστούν τους γονείς τους στις οικιακές δουλειές ή στη φύλαξη των αδελφιών τους.

Προσανατολισμένη στην κατανάλωση και τον τρόπο ζωής, η εφημερίδα περιέχει επίσης μια ρουμπρίκα με τίτλο «Όλοι μιλούν γι’ αυτό» που είναι αφιερωμένη στην Κέιτ Μπλάνσετ και τη Lady Gaga, ένα κεντρικό δισέλιδο με μια φωτογραφία της Βρετανίας από το διάστημα, ένα άρθρο για το «πώς να ζεις δωρεάν» και ένα ρεπορτάζ για την απελπισία των παιδιών που πάσχουν από αλφισμό (αλμπίνοι) στην Αφρική.

Η εφημερίδα, η οποία έχει αυτονομία έναντι της Daily Mirror, άλλης εφημερίδας του ομίλου Trinity Mirror, στοχεύει σε «ένα ευρύ κοινό γυναικών και ανδρών που αναζητούν κάτι διαφορετικό το οποίο δεν μπορούν να βρουν σήμερα» είχε εξηγήσει ο όμιλος όταν είχε ανακοινώσει την έκδοση της εφημερίδας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters