Οι Αρχές στην πόλη Μπούνια του Αν. Κονγκό  αναγνωρίζουν και τιμούν την Ορθόδοξη Εκκλησία

 
Μπούνια. Τη Δευτέρα 29/2/2016,  ο Ειδικός Έπαρχος της Μπούνια, ο Εξοχότατος κ. Jefferson Adballah, κάλεσε διάφορες πολιτικό-διοικητικές προσωπικότητες της Επαρχίας του Ιτούρι  για τα Εγκαίνια του Διοικητικού Κτιρίου που θα στεγάσει τα Γραφεία του πρώτου Κυβερνήτη της Επαρχίας του Ιτούρι.
DSC07757
(Στις φωτογραφίες που βλέπετε, διακρίνονται συμπεριλαμβανομένου του Ειδικού Έπαρχου, ο Δήμαρχος της πόλης, ο  Γενικός Στρατηγός του Στρατού του Κονγκό, ο Γενικός Στρατηγός της Αστυνομίας του Κονγκό, ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, ο Εισαγγελέας της πόλης και άλλοι).
DSC07760
Κλήθηκαν επίσης και Εκπρόσωποι διάφορων θρησκειών και Χριστιανικών Ομολογιών.
Ο Ειδικός Επίτροπος της Μπούνια, είχε ζητήσει, κατά τη διάρκεια αυτής της Επίσημης συνάντησης, η Ορθόδοξη Εκκλησία να λάβει το λόγο, να μιλήσει αντιπροσωπεύοντας τα άλλα Χριστιανικά δόγματα, να μεταδώσει το Μήνυμα περίστασης και να εκφωνήσει την επίκαιρη προσευχή.
DSC07765
Παίρνοντας τον λόγο επισημάναμε τις καλές σχέσεις που το Ορθόδοξο Πατριαρχείο μας Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής, μέσω του Προκαθήμενου Αυτού, του Πάπα και  Πατριάρχου Θεοδώρου Β’, υφαίνει και χτίζει σε καθημερινή βάση με όλους τους πολίτες της Αφρικής, χωρίς φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις. Τηνκαλή συνύπαρξη και συμβίωση Ορθοδόξων χριστιανών και μουσουλμάνων στο Κονγκό και σε όλη την Αφρικανική Ήπειρο. Τα οποία τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μεταδόθηκαν σε όλο το Κονγκό.
Στη συνέχεια του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία σ ‘αυτόν και  στα μέλη του Γραφείου του. Εκφωνήσαμε μια ευχή από το Ευχολόγιο μας, που με θρησκευτική ευλάβεια και με ανείπωτη προσοχή την άκουγαν οι πάντες! Πολλοί εξ’ αυτών με ενδιαφέρον, ζήτησαν να την πάρουν την ευχή αυτή των Εγκαινίων των Δημόσιων Κτιρίων, και να την φωτοτυπήσουν για να την έχουν.
Όλοι αυτοί οι μεγάλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους που λειτουργεί η Ελληνοορθόδοξη Εκκλησία που πολλοί απ’ αυτούς την γνώριζαν όταν ήταν μικροί, προτού μείνει για 2 δεκαετίες κλειστή λόγου απουσίας μονίμου Ιερέως.
Δώσαμε σε μερικούς από αυτούς ημερολόγια του 2016, αρχίζοντας από τον Ειδικό Επίτροπο.