Βιβλίο ομογενούς προκαλεί “πολιτικό σεισμό” στην Αυστραλία

Μελβούρνη. Πολιτικό σεισμό πολλών μεγατόνων προκάλεσε το βιβλίο της η γνωστή ομογενής δημοσιογράφος, Νίκη Σάββα, που αναφέρεται στις «ιδιαίτερες» σχέσεις που είχε ο πρώην πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, με τη διευθύντρια του πολιτικού γραφείου, Πέτα Κρέντλιν.

abot

Το βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Ο δρόμος προς την καταστροφή» και αναφέρεται στο πώς ο Τόνι Άμποτ και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού του γραφείου, Πέτα Κρέντλιν, κατέστρεψαν τη δική τους κυβέρνηση, κυκλοφορεί σήμερα.

Εδώ και ένα τριήμερο που έγινε γνωστό το περιεχόμενο του βιβλίου, τα αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης πήραν… φωτιά, μιας και πρόκειται για μια «ιστορία» που συζητιέται για περισσότερο από δύο χρόνια στα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια της Καμπέρας – και όχι μόνο.

Στο διάστημα που πέρασε, δεν ήταν λίγοι αυτοί που ισχυρίζονταν ότι η απομάκρυνση του Άμποτ από την πρωθυπουργία οφειλόταν ώς ένα βαθμό και στις «σχέσεις» που είχε με την υπεύθυνη του γραφείου του.

Άνθρωποι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος πίεζαν από τότε τον Άμποτ να απομακρύνει από το γραφείο του την Πέτα, την οποία κατηγορούσαν ότι ήταν αυταρχική και καταπίεζε ψυχολογικά τους συνεργάτες της.

Μάλιστα, ο μεγιστάνας των αυστραλιανών Μέσων Ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοκ, είχε ζητήσει μέσω της εφημερίδας του («The Australian») από τον πρωθυπουργό να την διώξει, γιατί με τη συμπεριφορά της θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργικότητα της κυβέρνησης.

Όλα τα παραπάνω, ήλθε να τα επιβεβαιώσει το βιβλίο της Νίκης Σάββα, παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και η υπεύθυνη του γραφείου του, διέψευσαν κατηγορηματικά ότι είχαν ερωτικές σχέσεις.

Η συμπατριώτισσά μας δημοσιογράφος, στο βιβλίο της, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι, η πρώην υπουργός της κυβέρνησης Άμποτ, Concetta Fierravanti-Wells, τής αποκάλυψε, ότι η Πέτα τάιζε τον Άμποτ με το πιρούνι της σε ένα ιταλικό εστιατόριο της Μελβούρνης και σε κάποια στιγμή έγειρε στοργικά το κεφάλι της στον ώμο του.

Μετά τη σκηνή αυτή και τις συζητήσεις που γίνονταν στα παρασκήνια της Βουλής και μεταξύ των δημοσιογράφων, η πρώην υπουργός είπε στον τότε πρωθυπουργό ότι ακόμα και ψέματα να ήταν όλα όσα λέγονται η εικόνα που βγάνει προς τα έξω είναι ότι έχεις σχέσεις με τη διευθύντρια του γραφείου σου.

Σε μια άλλη περίπτωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Άμποτ στην Ινδονησία, για να συναντηθεί με τον τότε πρόεδρο της γειτονικής χώρας, άφησαν στη μέση μια συνάντηση και «χάθηκαν» για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αφήνοντας όλους του υπόλοιπους να τους περιμένουν και να τους περιμένουν…

Σχολιάζοντας τα όσα απεκάλυψε στο βιβλίο της η Σάββα, ο γνωστός παλαίμαχος δημοσιογράφος και σχολιαστής, Laurie Oaks, που εργάζεται στο μιντιακό συγκρότημα του Μέρντοκ, έγραψε ότι οι αποκαλύψεις αυτές ήταν η πολιτική ταφόπετρα για τον Άμποτ.

«Αν σχεδίαζε», γράφει ο Oakes, «να επανακάμψει και να επιστρέψει και πάλι μια μέρα στην πρωθυπουργία, το βιβλίο της Νίκης Σάββα βάζει τέλος στα σχέδιά του».

πηγή:neoskosmos.com