ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κυριακή της Αποκριάς στην Πλάκα …

Όμορφή Αθήνα/

Που΄ν τα χρόνια εκείνα/

που΄ν τα χρόνια εκείνα τα παλιά…/

Απόκριες και η Πλάκα “βούλιαζε” κάτω από το βάρος των ξέφρενων καρναβαλιστών. Τα γραφικά στενά της  “ξεχείλιζαν” από Αθηναίους των δύο φύλων, όλων των ηλικιών, μασκαρεμένους και μη…

apokriesmorfes_ekfrasis_plaka

Κάπου, κάποτε Αποκριές στην Πλάκα…

φωτογραφία 3 (3)

…Και  Αποκριές χθες Κυριακή 6 Μαρτίου 2016. Φωταγωγημένη αλλά έρημη η κεντρική τουριστική οδός στην Πλάκα! (Φωτογραφία αποκλειστικά για την PANHELLENIC POST: Νίκος Σουτόπουλος)

apokria-2014

Κάποτε οι φωτεινές επιγραφές ήτανε μόνον ο ντελάλης για να μπεις στο πνεύμα, στο κέφι και στην κοσμοπλημμυρισμένη ταβέρνα!

φωτογραφία 5 (2)

…Σήμερα όλα είναι διαφορετικά. Η πολύχρονη οικονομική κρίση, οι Πρόσφυγες, αλλά και το γεγονός ότι οι Αθηναίοι έχουν αλλάξει τον τρόπο διασκέδασης, η Πλάκα ζει “μεγάλες στιγμές” μόνο την τουριστική περιόδο…  (Φωτογραφία  αποκλειστικά για την PANHELLENIC POST: Νίκος Σουτόπουλος)

Ακολουθούν μερικές ακόμη αποκλειστικές φωτογραφίες της “έρημης” αποκριάτικης Πλάκας, με το φακό της PANHELLENIC POST και του Νίκου Σουτόπουλου.

φωτογραφία 2 (4)

Το μοναδικό ανοιχτό μαγαζί, πριν κλείσει κι αυτό στις 11.00 το βράδυ.”Οι καλές εποχές της Αποκριάς πέρασαν ανεπιστρεπτί”, μας είπε ο ιδιοκτήτης του.

φωτογραφία 1 (5)

Νεαρό ζευγάρι απολαμβάνει μόνο και αμέριμνο τη βόλτα του στο κεντρικό πεζόδρομο της Πλάκας.

φωτογραφία 4 (5)

Εν τέλει, η Αθήνα παραμένει όμορφη ακόμη και όταν είναι έρημη!

Καλές Αποκριές.