O Κόκκινος με την Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αυστραλίας

Όπως είναι γνωστό, εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται κοντά μας ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, κ. Μιχαήλ Κόκκινος. Μετά από μια σύντομη επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας (ΔΟΑ), κ. Χρήστο Φωκιανό, ο κ. Κόκκινος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί και να γνωριστεί από κοντά με τους Δωδεκανήσιους της Μελβούρνης.

kokkinos

Η επιθυμία αυτή του κ. Κόκκινου είναι εύλογη, έχοντας υπόψη το γεγονός ότι όχι μόνο η σύζυγός του κατάγεται από χωριό της Ρόδου, αλλά και ο ίδιος, αν και γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από γονείς Δωδεκανησίους και, μάλιστα, από την Νίσυρο, ένα από τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου.

Η συνάντηση έγινε στο γνωστό εστιατόριο «ΜΕΣΑ», στο Abbotsford, σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα. Τον κ. Κόκκινο συνόδευε η γεν. πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Χριστίνα Σημαντηράκη, καθώς και ο γραμματέας της υπηρεσίας του, ο κ. Ν. Νομικός.

Ο πρόεδρος της ΔΟΑ κ. Φωκιανός, η γεν. γραμματέας, Μοσχούλα Αγγελίδη, και αντιπρόσωποι πέντε Δωδεκανησιακών Αδελφοτήτων (Καστελλορίζου, Νισύρου, Κω, Καλύμνου και Ρόδου) άκουσαν με προσοχή αλλά και με μεγάλη χαρά τον κ. Κόκκινο να αναφέρεται με περηφάνια στην καταγωγή του από τα Δωδεκάνησα καθώς και στους σκοπούς της Γραμματείας του και το αντικείμενο της επίσκεψής του στην Αυστραλία.

Στη συνέχεια συζήτησαν διάφορα θέματα καθώς και τις συνθήκες που διαβιούν τα Δωδεκάνησα και ολόκληρη η Ελλάδα λόγω της κρίσης στη Συρία και σ’ άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής. Συζητήθηκαν επίσης και ο ρόλος της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και οι διάφοροι τρόποι που οι Δωδεκανήσιοι και άλλοι Έλληνες της Αυστραλίας θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα στις δύσκολες μέρες που περνά.

Η κ. Σημαντηράκη εξέφρασε τη χαρά της που συνόδευσε τον κ. Κόκκινο σ’ αυτή του την εκδήλωση καθώς και τη χαρά της που συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Δωδεκανησίων.

neoskosmos.com