ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ο καμικάζι ανατινάζεται στην Κωνσταντινούπολη

Στο μικροσκόπιο των τουρκικών αρχών έχει μπει ένα βίντεο που δείχνει τον βομβιστή αυτοκτονίας που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο το πρωί στον πεζόδρομο της Ιστικλάλ (ή οδό του Πέραν), στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας να κυκλοφορεί ανάμεσα στους περαστικούς, περνώντας απαρατήρητος, μέχρι τη στιγμή που γίνεται η έκρηξη. Ακολουθούν λίγα δευτερόλεπτα που φαίνονται άνθρωποι πεσμένοι στο έδαφος και άλλοι να κλείνουν τα αυτιά τους τρομοκρατημένοι.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι 5 νεκροί – τρεις Ισραηλινοί , ένας Ιρανός και ο καμικάζι – και 36 τραυματίες, αρκετοί σε σοβαρή κατάσταση.

Οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι πίσω από την επίθεση είναι το Ισλαμικό Κράτος ή το PKK – ακόμα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Τα δύο σενάρια που αναπαράγουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι το ενδεχόμενο ο βομβιστής να είχε ως στόχο πολυπληθέστερο σημείο, αλλά για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, η βόμβα εξερράγη νωρίτερα και το ενδεχόμενο, ο βομβιστής να είχε ως στόχο ξένους τουρίστες.

https://youtu.be/kfd8iZ0e4zM

O πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου καταδίκασε την επίθεση αυτοκτονίας αποκαλώντας την «απάνθρωπη», ενώ δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα της εναντίον των «κέντρων της τρομοκρατίας».

«Κανένα κέντρο της τρομοκρατίας δεν θα πετύχει το σκοπό του με τέτοιου είδους άθλιες επιθέσεις» επισήμανε σε μια γραπτή ανακοίνωση.

«Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα έως ότου η τρομοκρατία εξαλειφθεί πλήρως» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης.

news.gr