Παραίτηση Φαμπρ: Δεν θα εργαστώ σε εχθρικό περιβάλλον

Την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, υπέβαλε ο Γιαν Φαμπρ, με επιστολή του στην καλλιτεχνική διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Κατερίνα Κοσκινά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί η επιστολή. Επίσης, δεν έχει γίνει επίσημο σχόλιο από το υπουργείο Πολιτισμού.image

Μάλιστα, ο κ. Φαμπρ προέβη στην πρώτη του δήλωση στα βελγικά μέσα, επιβεβαιώνοντας την παραίτησή του.

“Αποδέχθηκα την εντολή που μου έδωσε ο Έλληνας υπουργός πολιτισμού, υπό την προϋπόθεση να γίνουν οι καλλιτεχνικές επιλογές μου με πλήρη ελευθερία“, σημειώνει. «Αυτό φαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει στην Ελλάδα. Δεν θέλω να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον στο οποίο εγώ ήρθα μ’ ανοιχτό μυαλό και καρδιά», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον καλλιτεχνικό κόσμο η απόφαση του κ. Φαμπρ να αφιερώσει το Φεστιβάλ σε βελγικές παραγωγές, διότι, όπως είχε πει, δεν είχε χρόνο να εξετάσει τις ελληνικές προτάσεις.

Σημειώνεται ότι ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει την επιλογή του κ. Φαμπρ. «Ελπίζουμε να κατάλαβαν την αστοχία τους» τόνιζε το τμήμα Πολιτισμού του κόμματος σε ανακοίνωση του.