“Εμφύλιος” στην κυβέρνηση για τα έκτροπα στον Πειραιά! Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά ΕΛ.ΑΣ και Τόσκα για τη ΧΑ

Τα επεισόδια στον Πειραιά ανάμεσα σε χρυσαυγίτες και μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων φαίνεται πως προκάλεσαν μεγάλο θόρυβο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση.

Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα σημερινά έκτροπα στον Πειραιά όπου μάλιστα ένας χρυσαυγίτης σχεδόν επιτέθηκε με δολοφονικό τρόπο κατά του τηλεοπτικού συνεργείου του E tv και της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου Live News.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ όμως προκαλεί σοβαρό πολιτικό θέμα στην κυβέρνηση, καθώς καταφέρεται τόσο κατά της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και της πολιτικής ηγεσίας, δηλαδή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέερει πως η στάση των αστυνομικών δυνάμεων παραπέμπει σε προηγούμενες περιόδους “αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΜΑΤ και Χρυσής Αυγής”. Ουσιαστικά το κυβερνητικό κόμμα κατηγορεί την ελληνική αστυνομία πως συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή και στην παρέχει ασφάλεια.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει αναφέροντας πως περιμένουν εις βάθος έρευνα και πειστικές απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δηλαδή του κ. Τόσκα. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί μάλιστα τον κ. Τόσκα σημειώνοντας πως καμία στάση ανοχής δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή, υπογραμμίζοντας πως ο “εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα”.

Ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση για αυτές τις κατηγορίες από το αρμόδιο υπουργείου και την Ελληνική Αστυνομία.

Η δολοφονική επίθεση χρυσαυγίτη κατά τηλεοπτικού συνεργείου

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί η δολοφονική επίθεση μέλους της Χρυσής Αυγής εναντίον δημοσιογράφων της τηλεοπτικής εκπομπής Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο E tv.

Τα πλάνα είναι ανατριχιαστικά, αφού δείχνουν πως ο… παλικαράς (που βεβαίως φοράει κράνος) τρέχει και… στοχεύει την κάμερα του Live News, κρατώντας έναν σιδηρολοστό!

Κάνει ξεκάθαρα επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής, με τον εικονολήπτη να ζει κυριολεκτικά από θαύμα, αφού όπως φαίνεται και στα πλάνα αποφεύγει το χτύπημα την τελευταία στιγμή. Χτύπημα το οποίο έγινε, με τον τηλεοπτικό φακό να είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Παράλληλα, στο… βάθος φαίνεται και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, ενώ από τα αμέτρητα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί, ξεχωρίζει φυσικά ένα: Γιατί δεν έχει συλληφθεί ο… θαρραλέος αυτός νεαρός που κάνει δολοφονική επίθεση εναντίον δημοσιογράφων και τεχνικών που απλά κάνουν τη δουλειά τους;