Κ.Μητσοτάκης: Στόχος μας η αναμόρφωση της Ελλάδας

Αθήνα. Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε χθες το βράδυ, ανοίγοντας τις εργασίες του 10ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το σύνθημα “οξυγόνο για την Ελλάδα μας”!

Υποσχέθηκε «συμφωνία αλήθειας» με τους πολίτες. Κόμμα δημοκρατικό, με διαφάνεια, με οικονομικούς πόρους υγιείς από τους πολίτες. Διακήρυξε διακυβέρνηση που θα στηρίζεται σε πέντε «Α» (άλφα).

“Πληρώσαμε και συνεχίζουμε να πληρώνουμε τα ψέματα των τελευταίων ετών… Ο δημαγωγικός λαϊκισμός και οι πελατειακές σχέσεις κορυφώθηκαν με την τωρινή κυβέρνηση”
– “Δεν επιτρέπεται η Ελλάδα να γίνεται αντικείμενο ειρωνείας και χλευασμού”

1F7CBFF1F18FE52959420C318E216256

Παρουσία τριών πρώην Πρωθυπουργών και όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος άρχισε τις εργασίες του το 10ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με σύνθημα “Οξυγόνο για την Ελλάδα μας”, που διεξάγεται στο Metropolitan Expo στα Σπάτα.

Κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το «κοινωνική συμφωνία αλήθειας», που όπως σημείωσε θέλει να συνάψει με τον λαό, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

«Προτείνουμε μια Συμφωνία Αλήθειας σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Και όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι στην κοινή αποστολή, φέρνουμε Οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά, στην Ελλάδα μας που κινδυνεύει, είπε στην αρχή της ομιλίας του και πρόσθεσε:  «Τολμάμε μαζί και αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία, την ανανεώνουμε, τη δυναμώνουμε, τη θωρακίζουμε.Τη μετατρέπουμε στο σπίτι που μπορεί να στεγάσει τις ελπίδες και τα όνειρα  όλων των Ελλήνων που αναζητούν την επιστροφή στην κανονικότητα».

Στόχος αυτής της συμφωνίας, όπως υπογράμμισε, είναι :

Να βγάλουμε τη χώρα από την ασφυξία,

Να φέρουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας,

Να βάλουμε τέλος στην κρίση και τα αδιέξοδα,

Να βγάλουμε τη χώρα από το μαρτύριο των τελευταίων χρόνων, και ιδιαίτερα από το τέλμα, που την οδήγησε τους τελευταίους 15 μήνες η πιο ανίκανη, η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε εξάλλου για το τέλος της μεταπολίτευσης και έκανε λόγο για μια νέα μεταπολίτευση με κεντρική δύναμη τη Νέα Δημοκρατία. «Με αυτή τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τις ψευδαισθήσεις του λαϊκισμού και τις μεγάλες διαψεύσεις κλείνει οριστικά ο κύκλος της μεταπολίτευσης. Με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του. Με τα μεγάλα επιτεύγματα αλλά και με το άσχημο τέλος του», σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης και συνέχισε την ομιλία του αναφερόμενος στο όραμά του για το χτίσιμο μιας «Νέας Ελλάδας», όπως είπε.

Τρεις πρώην πρωθυπουργοί στο συνέδριο

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε έναν – έναν χωριστά τους τρεις πρώην πρωθυπουργούς (σ.σ. Κωνστ. Μητσοτάκη, Κωνστ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά) που παρευρέθηκαν στο συνέδριο, στέλνοντας μήνυμα ενότητας, ενώ αναφέρθηκε και στον ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή, που όπως υπογράμμισε: «Με τις δικές του καθοριστικές επιλογές οδήγησε την Ελλάδα στην ασφάλεια και την προοπτική της κοινότητας των ευρωπαϊκών κρατών. Θεμελίωσε τη δημοκρατία και τις ελευθερίες, νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και έφερε την Ελλάδα στην αγκαλιά των ανεπτυγμένων δυτικών δημοκρατιών».

Σήμερα έχουμε το προνόμιο να είναι ανάμεσά μας τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, τρεις πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι του κόμματος μας.

Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης, ο άνθρωπος που νίκησε το λαϊκισμό. Που έφερε τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση ενώνοντας τους Έλληνες. Που προώθησε τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ανέλαβε πολιτικό κόστος, αμφισβητήθηκε, αλλά έχει τη μεγάλη χαρά να βλέπει τις ιδέες του να δικαιώνονται  και τη μεγάλη συμβολή του να αναγνωρίζεται. Είχα την χαρά να τον υπηρετήσω ως ΟΝΝΕΔίτες.

Είναι μαζί μας ο πρόεδρος Κώστας Καραμανλής. Ο άνθρωπος που ξανάδωσε ισχυρό λαϊκό έρεισμα στη Νέα Δημοκρατία. Που συγκρούστηκε με συμφέροντα, που δεν προσκολλήθηκε στην καρέκλα της εξουσίας, που τόλμησε να μιλήσει με αλήθειες, που μας έκανε εθνικά περήφανους με τη στάση του στο Βουκουρέστι. Είχα την τιμή να τον υπηρετήσω ως βουλευτής.

Είναι μαζί μας ο Αντώνης Σαμαράς, ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Που βρέθηκε, με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στην τυχοδιωκτική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός που το 2014 είχε καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση υλοποιώντας ένα τολμηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων. Είχα την ευθύνη να τον υπηρετήσω ως υπουργός.

Είναι οι ηγέτες που διαδέχτηκαν άξιους προέδρους της παράταξης μας. Τον πρωθυπουργό της ευπρέπειας Γεώργιο Ράλλη, τον ευπατρίδη Ευάγγελο Αβέρωφ, τον δυναμικό Μιλτιάδη Έβερτ.

Και είναι βέβαια μαζί μας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που ανέλαβε την πορεία της Παράταξης σε μια κρίσιμη στιγμή εθνικής δοκιμασίας. Κράτησε την παράταξη ενωμένη και όρθια σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας. Του είμαστε ευγνώμονες.

Σας είχα πει ότι για μένα δεν υπάρχουν καραμανλικοί, μητσοτακικοί, σαμαρικοί στη Νέα Δημοκρατία. Το απέδειξα με τις πράξεις μου. Οδηγός στις επιλογές μου είναι μόνο η αξιοκρατία.

Παράλληλα θέλοντας να δώσει το στίγμα του για τις αλλαγές στο κόμμα, άφησε αιχμές λέγοντας ότι: «Αφήνουμε πίσω μας κακές πρακτικές του παρελθόντος. Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία όπως την ονειρευόμαστε».

Επίθεση στην κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για κράτος απόν και τυχοδιωκτισμό και ανικανότητα της «πρώτη φορά Αριστερά».

«Και τους  τελευταίους μήνες δίπλα στην οικονομική κρίση βιώνουμε την πρωτοφανή απουσία του κράτους από εκεί που πρέπει να είναι παρόν.

Πως θα μπορούσε κανείς ποτέ να φανταστεί ότι αστυνομικές δυνάμεις γειτονικής χώρας θα επεμβαίνουν στην Ελλάδα του 2016;

Πως θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα φτάναμε στο σημείο να ζητάμε να αναπτυχθεί δύναμη του ΝΑΤΟ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στο Αιγαίο για να αντιμετωπίσει τις τρύπιες βάρκες των διακινητών του θανάτου;

Οι ευθύνες και οι παραλείψεις για όλα αυτά είναι εγκληματικές.

Ο τυχοδιωκτισμός και η ανικανότητα της «πρώτη φορά Αριστερά» μας γύρισαν πολύ πίσω.

Οι Έλληνες τους εμπιστεύτηκαν την ελπίδα τους αλλά καταλήξαμε να ζούμε τον απόλυτο εφιάλτη. Πρώτα απ’ όλα οι πιο αδύναμοι, οι άνεργοι, η μεσαία τάξη, οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες».