Η Ουάσιγκτον προειδοποιεί για πυρήνες του ISIS σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία

Ουάσιγκτον. Το Ισλαμικό Κράτος διατηρεί μυστικούς πυρήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ιταλία, δήλωσε ο κορυφαίος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέιμς Κλάπερ (James Clapper).

Ο Κλάπερ είναι ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Director of National Intelligence – DNI), που υπάγεται κατευθείαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, και –όπως μεταδίδει το CNN– η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται τη στιγμή που ο πρόεδρος Ομπάμα ολοκληρώνει επίσκεψή του στην Ευρώπη, κατά την οποία ζήτησε επανειλημμένως τη συνεργασία των Ευρωπαίων απέναντι στον ISIS.

Όπως, μάλιστα, τόνισε ο Κλάπερ: «συνεχίζουμε να έχουμε αποδείξεις για σχεδιαζόμενες ενέργειες από τον ISIS σε αυτές τις χώρες».

Σύμφωνα με τον Μάθιου Λέβιτ (Matthew Levitt) του Washington Institute for Near East Policy, οι αναφορές για δραστηριότητα του ISIS σε αυτές τις χώρες δεν είναι κάτι νέο. «Είναι, όμως, νέο να το λέει ένας άνθρωπος με τη θέση του Κλάπερ».
Ο Λέβιτ –αναπληρωτής γραμματέας στο τμήμα ανάλυσης πληροφοριών του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, σημειώνει πως, τη στιγμή που το κέντρο της προσοχής βρίσκεται δικαίως στη Γαλλία και το Βέλγιο, συλλήψεις ύποπτων για τρομοκρατία έχουν πραγματοποιηθεί και στη Μεγάλη Βρετανία και στη Γερμανία.proxy

Στην ομιλία του στο Ανόβερο (Hanover), ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι «αυτοί οι τρομοκράτες κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να χτυπήσουν τις πόλεις μας και να σκοτώσουν τους πολίτες μας, για αυτό κι εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το δικό μας χέρι για να τους σταματήσουμε».

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε το Ισλαμικό Κράτος «την πιο άμεση απειλή για όλα τα έθνη μας» και, ενώ αναγνώρισε τη συνεισφορά της Ευρώπης στην εκστρατεία κατά του ISIS, δεν παρέλειψε να πει ότι «η Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, μπορεί να κάνει περισσότερα».

πηγή:cnn.gr