Γεροβασίλη-Κουμουτσάκος για την Οικονομία

Αθήνα. Δικαιώνουν την πολιτική της κυβέρνησης οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για οικονομική ανάκαμψη, επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνουν, για μια ακόμα φορά, ότι η ελληνική οικονομία όχι μόνο άντεξε στην κρίση, αλλά βρίσκεται πλέον στο κατώφλι της ανάκαμψης» προσθέτοντας ότι «η εικόνα αυτή δικαιώνει την επιμονή της κυβέρνησης στην σταθεροποίηση και ανάπτυξη της οικονομίας μέσα από την στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων».

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε επίσης ότι «αυτοί που έσπευσαν να προεξοφλήσουν αδιέξοδα και αποτυχίες προσδοκώντας πολιτικά οφέλη, θα απογοητεύονται, ημέρα με την ημέρα, ολοένα και περισσότερο» συμπληρώνοντας: «Τους ευχόμαστε καλό κουράγιο και ταχεία προσγείωση στην πραγματικότητα».

Γιώργος Κουμουτσάκος

Την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, προκάλεσαν οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

«Μετά την αναγκαστική ολιγοήμερη σιωπή, λόγω των εορτών του Πάσχα, το θράσος και η προπαγάνδα της Κυβέρνησης επέστρεψαν», υπογραμμίζει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει:

«Επιχειρούν και πάλι εξαπάτηση. Τους θυμίζουμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα. Η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή  πριν από ένα χρόνο, προέβλεπε:

– Ανάπτυξη 2,9%, ενώ σήμερα προβλέπει ύφεση 0,3%

– Μείωση της ανεργίας στο 23,2%, ενώ σήμερα την προβλέπει στο 24,7%

– Μείωση του δημοσίου χρέους στο 173,5% του Α.Ε.Π., ενώ σήμερα προβλέπει αύξησή του στο 182,8% του Α.Ε.Π.

Συμπέρασμα:

Με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας χειροτερεύουν δραματικά.

Ας σταματήσουν να θριαμβολογούν για τις αποτυχίες τους που πληρώνουν ακριβά όλοι οι Έλληνες».