Η Αδελαΐδα θα αποκτήσει «ελληνικό χωριό»

«Ελληνικό χωριό» θα αποκτήσει η Αδελαΐδα. Θα βρίσκεται πλησίον του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Salisbury, βόρεια της πρωτεύουσας της Νότιας Αυστραλίας και η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής.

Το ελληνικό χωριό θα περιλαμβάνει 12 σύγχρονες κατοικίες και απευθύνεται σε συμπαροίκους που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, ανεξαρτήτως οικογενειακής και οικονομικής κατάστασης.

«Πρωτίστως, επιδιώκουμε για τους ενορίτες μας και τις οικογένειές τους, μια καλή ποιότητα ζωής μέσα σε ένα ευχάριστο και χαρούμενο ελληνικό περιβάλλον για να μπορέσουν και εκείνοι μετά από τα τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς να ζήσουν όμορφες και ανέμελες στιγμές, απαλλαγμένοι από επιπρόσθετες υποχρεώσεις και στενοχώριες», είπε στο «Νέο Κόσμο» ο ιερατικώς προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Δημητρίου,Salisbury και εμπνευστής του έργου, πατήρ Χρήστος Τσορακλίδης.

Το ελληνικό χωριό θα διαθέτει, εκτός από σύγχρονες άνετες κατοικίες, διαδικτυακή ελληνική τηλεόραση και ιδιωτικό λεωφορείο, αλλά θα δημιουργηθεί και Σύλλογος Συνταξιούχων για τις ανάγκες των κατοίκων του.

πηγή:neoskosmos.com