Η επίσημη αφίσα της εκδήλωσης για την “Ελληνοφωνία” στην Αθήνα

Αθήνα. Την επίσημη αφίσα για την Εσπερίδα που διοργανώνει η Εταιρία Κοινωνικών Επενδύσεων για την καθιέρωση της παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας & Ελληνικού Πολιτισμού, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, μας κοινοποίησε, μέσω του Facebook, o Πρόεδρος της Εταιρίας κ. Γιώργος Γαμπιεράκης.

Η αφίσα και η πρόσκληση έχουν ως εξής:

13187602_1261698073844713_1127681342_n 13183191_1261698233844697_865663063_n

Η Εταιρία

Η  Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ Επενδύσεων στην Ελλάδα έχει συσταθεί, όπως αναφέρεται σε σημείωμα της Εταιρίας,  “με σκοπό την επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων (socialinvestments) στην Ελλάδα, όπως ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο «Πακέτο για τις Κοινωνικές Επενδύσεις» (SOCIAL INVESTMENTS PACKAGE, 2013), τη συνακόλουθη βελτίωση της ποιότητας και της διαθεσιμότητας κρίσιμων υπηρεσιών γενικού συμφέροντος (generalintererestservices), όπως η εκπαίδευση, η υγεία, οι επικοινωνίες, οι συγκοινωνίες, η ενέργεια, η ύδρευση, η τραπεζική πίστη κι η ασφάλιση, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση μιας αγοράς εργασίας με πλήρη, επίσημη και δίκαια αμειβόμενη απασχόληση, κοινωνικά ευαίσθητη και βιώσιμη Επιχειρηματικότητα και διατηρήσιμη κοινωνική συνοχή.

Βασική μας στόχευση αποτελεί η ανάπτυξη διεθνών, ευρωπαϊκών, εθνικών και περιφερειακών δικτύων συνεργασίας μεταξύ φορέων του Δημοσίου, του Επιχειρηματικού και του Τρίτου τομέα, συμπεριλαμβανομένων των Φορέων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καθώς και των Φορέων της Ελληνικής Ομογένειας, με έμφαση σε πρωτοβουλίες Κοινωνικών Επενδύσεων, Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Εταιρικής Υπευθυνότητας”.

Ειδικότερα για τον Απόδημο Ελληνισμό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο της εταιρίας,  είναι  “η σύνδεση των Αποδήμων Ελλήνων του Κόσμου με την Κοινωνία των Πολιτών της Ελλάδας. Η δικτύωση, η αλληλεπίδραση, η γνωριμία, η παρέμβαση, η υποστήριξη, η συνεργασία, η ένωση, η ωφέλεια, το κοινωνικό έργο”.