Με 153 «ναι» το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο υπό το νέφος των δακρυγόνων…

Αθήνα. Με τους 153 ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, λίγες ώρες πριν από το έκτακτο Eurogroup όπου θα συζητηθούν τα ανοικτά ζητήματα της αξιολόγησης και η ελάφρυνση του χρέους.  Όχι από 143 βουλευτές – 4 απόντες

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη κατόπιν αιτημάτων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 153 βουλευτές, κατά

Έξω από τη Βουλή πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου. Στις 20:30, σημειώθηκαν επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Η ένταση μεταφέρθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων, περίπου δύο ώρες αργότερα, αφότου διαλύθηκε η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Τη θέση ότι η κυβέρνηση υλοποίησε την εντολή του λαού για σκληρή διαπραγμάτευση και στη συνέχεια για εφαρμογή της καλύτερης δυνατής συμφωνίας που ήταν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης αυτής, διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ξαναστήσει την Ελλάδα στα πόδια της και να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής. Υπογράμμισε, δε, ότι μετά την αξιολόγηση έρχονται καλύτερες ημέρες.

  • Τσίπρας: Ξαναστήνουμε την Ελλάδα στα πόδια της

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Έκανε λόγο για κατά συρροή ψεύτη, τον οποίο δεν εμπιστεύεται κανείς ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό. Παράλληλα, χαρακτήρισε τα προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ «ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας» του πρωθυπουργού.

  • Μητσοτάκης: Είστε κατά συρροή ψεύτης κ. Τσίπρα

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό εξαπέλυσε κατά την ομιλία της στη Βουλή η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας οι αλλαγές, που δεν ήταν απαραίτητες, έχουν ξεσηκώσει όλη την κοινωνία. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει γίνει ο πιο πρόθυμος απέναντι και στα πιο ακραία αιτήματα των δανειστών και σημείωσε: «Γονατίστε όσο θέλετε εσείς, αλλά δεν θα γονατίσετε την Ελλάδα».

  • Γεννηματά: Δεν θα γονατίσετε την Ελλάδα

«Δεν τελειώσαμε, στην αρχή βρισκόμαστε. Ο ελληνικός λαός δεν θα νομιμοποιήσει στη συνείδησή του αυτό το αντιλαϊκό πακέτο και τότε δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε, εσείς και όσοι το ψήφισαν μαζί σας» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

  • Κουτσούμπας: Ο λαός δεν θα νομιμοποιήσει αυτό το πακέτο

«Με το νομοσχέδιό σας αποδεικνύετε ξανά ότι η ‘πρώτη φορά Αριστερά’ ούτε ριζοσπαστική ούτε μεταρρυθμιστική είναι. Είναι ένας ασπόνδυλος συνασπισμός εξουσίας με ισχυρές δόσεις, λαϊκισμού – κομματοκρατίας – κρατισμού και εθνικισμού» δήλωσε στη Βουλή ο Σταύρος θεοδωράκης.

  • Θεοδωράκης: Επιστροφή στο παρελθόν η «πρώτη φορά Αριστερά»

Την πρότασή του για κυβέρνηση μήνες μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με οικουμενική στήριξη επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. «Η χώρα χρειάζεται συναίνεση και σοβαρότητα» τόνισε ο κ. Λεβέντης.

  • Λεβέντης: Η χώρα χρειάζεται συναίνεση και σοβαρότητα

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν υπογράψει συμφωνημένα μέτρα 15 δισ. ευρώ για το 2015-2016 δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. «Τα δικά σας τα σπασμένα καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε» ισχυρίστηκε.

  • Καμμένος: Πληρώνουμε τα δικά σας σπασμένα

Newsroom ΔΟΛ