“Συνωστισμός” ομογενειακών παραγόντων στην ελληνική πρωτεύουσα!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

«Συνωστισμός» ομογενειακών παραγόντων παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην  ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα, όπου κατέφθασαν, για διαφορετικούς λόγους, τόσο η Ύπατη ηγεσία της American Hellenic Educational Progressive Association (ΑΗΕΡΑ) όσο και εκείνη του American Hellenic Institute (ΑΗΙ), αλλά και της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων (ΠαΔΕΕ).

Με την αντιπροσωπεία της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AHEPA συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος παρότρυνε της ηγεσία της ΑΗΕΡΑ, που παρίστατο με επικεφαλής τον ύπατο πρόεδρο Τζον Γαλάνη,  να εργαστεί προς δύο κατευθύνσεις:

imagehandler_472

Η Ύπατη ηγεσία της ΑΗΕΡΑ στο προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Δεξιά του προέδρου ο Ύπατος Κυβερνήτης ΑΗΕΡΑ John W. Galanis.

Η πρώτη. «Μπορείτε, είπε, να διαβεβαιώσετε όλους ότι η Ελλάδα είναι εδώ, ως Δημοκρατικό Κράτος Δικαίου, με βάση τη νομοθεσία της και το ευρωπαϊκό δίκαιο, να υποδεχθεί επενδύσεις και να προχωρήσει στον δρόμο της ανάπτυξης».
Η δεύτερη. «Μπορείτε και πρέπει, στον χώρο στον οποίο κινείσθε, να τονίσετε ότι το Προσφυγικό είναι παγκόσμιο ζήτημα. Ότι για να αντιμετωπισθεί πρέπει οπωσδήποτε να τελειώσει ο πόλεμος. Και ότι μέχρις ότου οι πρόσφυγες επανέλθουν στις εστίες τους χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη όλων».

Ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Τζ. Γαλάνης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως η Αμερική είναι μαζί με την Ελλάδα στο προσφυγικό ζήτημα και στέκεται δίπλα της και πρόσθεσε πως «και για το Νόμπελ Ειρήνης θα έχετε την συμπαράστασή μας, τις Ηνωμένες Πολιτείες γιατί πιστεύουμε ότι όντως σας αξίζει για όλα όσα κάνατε και το φιλότιμο που έδειξε ο Ελληνικός λαός στο θέμα των προσφύγων».

ΑΗΙ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΗΙ Νίκος Λαρυγκάκης, σε συνάντηση που είχε με τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλη Κόκκινο και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΗΡ,  θέμα δημιουργίας ομάδας «άσκησης επιρροής» (“λομπίστες”) στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με έξοδα της ελληνικής κυβέρνησης, για την προώθηση θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος.

Ο πρόεδρος του ΑΗΙ Νικ Λαρυγγάκης.

Ο πρόεδρος του ΑΗΙ Νικ Λαρυγγάκης.

 

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ Θωμάς Κατσιαντώνης, είχε επαφές με στελέχη της Βουλής, με εκπροσώπους κομμάτων, αλλά και με τον επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Κόκκινο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Γενικής Συνέλευσης της ΠαΔΕΕ που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στην Αθήνα κατά μήνα Ιούλιο, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βουλής.

Ο Θωμάς Κατσιαντώνης με την Χίλαρι Κλίντον.

Ο Θωμάς Κατσιαντώνης με την Χίλαρι Κλίντον.

Ο κ. Κατσιαντώνης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΗΡ, είχε συζητήσεις με κυβερνητικούς και πολιτικούς παράγοντες και για το θέμα της Ψήφου των Αποδήμων το οποίο ένθερμα υποστηρίζει και προωθεί η ΠαΔΕΕ.