«Βροντοφωνάζουμε, σαν τους αρχαίους πολεμιστές στον Πυρρίχιο, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!»

Ανοικτή Επιστολή Βουλευτή Έβρου και Τομεάρχη Απόδημου Ελληνισμού Αν. Δημοσχάκη προς τον Ποντιακό Ελληνισμό

«Βροντοφωνάζουμε, σαν τους αρχαίους πολεμιστές στον Πυρρίχιο, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!»

Έχουν περάσει 97 χρόνια από τον τραγικό εκείνο Μάιο του 1919 για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Ο Κεμάλ με τους Νεότουρκούς του κορυφώνει τις επιχειρήσεις με στόχο την εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου και των λοιπών Ελληνικών και Χριστιανικών πληθυσμών και μαζί τους τον ξεριζωμό χιλιάδων χρόνων ιστορίας.

Πρωτόγνωρες κακουχίες, εξευτελιστικά βασανιστήρια και απάνθρωπες εκτελέσεις, στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 300.000 Ποντίους και τον εκτοπισμό ακόμα περισσοτέρων, με την κορύφωση του δράματος να συντελείται με την ολοκλήρωση της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Σήμερα, σχεδόν έναν αιώνα μετά, οι Έλληνες ανά τον κόσμο, και ειδικότερα όσοι καταγόμαστε από τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας, οφείλουμε να μνημονεύουμε την αποτρόπαια αυτή Γενοκτονία και να αγωνιζόμαστε να μην ξεχάσει συλλογικά η ανθρωπότητα την βαναυσότητα με την οποία το Τουρκικό κράτος επιχείρησε να αφανίσει τον Ελληνικό Χριστιανισμό από τις εστίες των Αρχαίων Προγόνων του.

Ως Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, απευθύνω χαιρετισμό σε όλους τους Έλληνες Πόντιους και τους συλλόγους τους ανά τον κόσμο, οι οποίοι σήμερα φωνάζουν τρανταχτά, όπως οι αρχαίοι πολεμιστές στον Πυρρίχιο, «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»!