ΗΠΑ: Επιτρέπεται η χρήση μαριχουάνας σε βετεράνους του στρατού για ιατρικούς λόγους

«Είμαι βαθύτατα προβληματισμένος καθώς αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των στρατιωτών μας που επιστρέφουν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν», δήλωσε ο εισηγητής του νομοσχεδίου κ. Μπλουμενέρ

Το αμερικανικό Κογκρέσο ψήφισε νόμο με τον οποίο «άναψε το πράσινο φως» στους γιατρούς του Σώματος Βετεράνων, προκειμένου να χορηγούν στους ασθενείς ποσότητα μαριχουάνας για ιατρικούς και θεραπευτικούς λόγους, αποκλειστικά και μόνο, όπως διευκρινίζεται, στις πολιτείες που έχει επιτραπεί για τον ίδιο λόγο η χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού.

Η εισήγηση έγινε με το σκεπτικό ότι οι βετεράνοι στρατιώτες που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς, πάσχουν από έντονους πόνους, έχουν αναπτύξει πολλά ψυχολογικά προβλήματα και πολλοί από αυτούς έχουν καταλήξει ναρκομανείς, ενώ παρατηρείται και αυξημένος αριθμός αυτοκτονιών.

«Είμαι βαθύτατα προβληματισμένος καθώς αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των στρατιωτών μας που επιστρέφουν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν», δήλωσε ο κ. Μπλουμενέρ, ο οποίος ήταν ο εισηγητής εκ μέρους των Δημοκρατών. «Πολλοί πάσχουν από στερητικό σύνδρομο, χρόνιους πόνους και τραυματισμούς στο μυαλό και στην κατάσταση που βρίσκονται, χρειάζονται βοήθεια», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του.

Σήμερα, οι βετεράνοι στρατιώτες είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τη χορήγηση ιατρικής μαριχουάνας, ένα κόστος στο οποίο πολλοί αδυνατούν να ανταποκριθούν. Το νομοσχέδιο πέρασε με ψήφους 233 υπέρ και 189 κατά.