ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Πλάκα μας κάνουν…

melissa1-90x901Δεν το συνηθίζουν τα «Τσιμπήματα» ίσως και να μην το επαναλάβουν. Αλλά επειδή είναι λίαν πιθανόν να σκεφθεί κάποιος αναγνώστης: «δεν είναι δυνατόν να είναι έτσι», θα προτάξουμε το βίντεο (από το YouTube) της ομιλίας του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α Θεσσαλονίκης και Προέδρου της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς (sic)  Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, στο συνέδριο της ΟΕΚ Γερμανίας (22 Μαΐου 2016).

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ https://www.youtube.com/watch?v=prUs-bEbmo8

melissa1-90x901Θα αναρωτιέται κανείς, ενδεχομένως, γιατί έκαναν πρόεδρο της Επιτροπής, τον κ. Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη. Ιδού, τι ο ίδιος μας λέει: «επέλεξα –δεν μου επιβλήθηκε- να γίνω πρόεδρος και να αναλάβω ευθύνες στον Τομέα του Απόδημου, λόγω του ότι είχα σχέσεις με το ομογενειακό ρεπορτάζ…»

Μεγάλε, πλάκα μας κάνεις…

Δηλαδή, κατά τον κ. Πρόεδρο, όποιος έχει σχέσεις με το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ τον κάνουν …Αρχιεπίσκοπο;

melissa1-90x901Α, ναι, ακούστε άλλο επιχείρημα: «Ως δημοσιογράφο τα κούφια λόγια τα μεγάλα «η καρδιά…» -το άκουγα πάντα και με χτυπούσε άσχημα στο αυτί, όταν βρίσκονταν ο υπουργός  στο Ντίσελντορφ έλεγε «η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στο Ντίσελντορφ»,  όταν βρισκόταν στο Μόναχο έλεγε «η καρδιά της Ελλάδος…» (σ.σ. εννοούσε …χτυπάει στο Μόναχο).  Και διετύπωσε την θεϊκή απορία: «Αυτή η καρδιά ήταν μετακινούμενη;»…

Και μία ταπεινή απάντηση. Αυτό που ποτέ δεν καταλάβατε, κύριε Τριανταφυλλίδη, (σ.σ. και πιστέψτε με, κ. Πρόεδρε, από καρδιάς το λέω, δεν έχω ΤΙΠΟΤΕ προσωπικό μαζί σας) είναι ότι ΝΑΙ,  Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!!!

Αλλά πώς να το εννοήσετε εσείς αυτό, όταν τον Ελληνισμό του Εξωτερικού, τον αποκαλείτε, Διασπορά; Ή μήπως ακριβώς γι αυτό τον βαφτίσατε έτσι;

melissa1-90x901Είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης για την ψήφο: «Το ΣΝ που κατατέθηκε ήταν του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.  Του προέδρου της ΝΔ. Δεν θα κάνω μικροκομματική προσέγγιση. Δεν μου επιτρέπει η θέση μου. Δεν μου το επιτρέπει η ευαισθησία  και η αισθητική σας, να πω, δηλαδή, ότι το θυμήθηκε όταν έγινε αντιπολίτευση…»

Ευτυχώς, δηλαδή που σεβάστηκε τη θέση του, ο κ. Πρόεδρος, και δυο φορές ευτυχώς που δεν θέλησε να κάνει και μικροκομματική πολιτική!..

melissa1-90x901Γιατί,  εάν ήθελε να κάνει απλώς ευπρεπή πολιτική, ΟΦΕΙΛΕ να ξέρει και να ομολογήσει ότι όχι μόνον ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και ως ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ η Νέα Δημοκρατία είχε κατά θέσει στη ΒΟΥΛΗ (2009) νομοσχέδιο για την ψήφο των Αποδήμων Ψηφοφόρων.

Μάλιστα, ως έχων, καθομολογία του… «πολύ καλές σχέσεις με το ομογενειακό ρεπορτάζ»,  όφειλε να προσθέσει και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιπολίτευση τότε, ΔΕΝ το είχε ψηφίσει!

melissa1-90x901Αλλά γιατί, λοιπόν, και σήμερα, ως Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να υιοθετήσει το Νομοσχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Μας το λέει πολύ απλά:

Γιατί, λέει, στην Επιτροπή, «αποφασίσαμε ένα κείμενο 17 σημείων πολιτικής όπου λέει ότι η ψήφος των Ομογενών συνδέεται με την προαπαιτούμενη συνθήκη της απογραφής των ομογενών».

melissa1-90x901Αμ, τώρα εξηγείται: Εξακολουθείτε να ΜΗΝ θέλετε να δώσετε το δικαίωμα της ψήφου στους Απόδημους ψηφοφόρους από τον τόπο κατοικίας τους! Αυτό είναι. Και επειδή «δεν έχουμε εύκολες αλήθειες», όπως είπατε, έχετε, φαίνεται, αποκτήσει εύκολα ψέματα!

Όπως π.χ. αυτό, ότι για να ψηφίσουν οι Απόδημοι πρέπει πρώτα να τους απογράψετε!!! Περίεργο που δεν το σκέφθηκε ο Συνταγματολόγος… Μα ούτε και οι άλλες χώρες!

melissa1-90x901Α, ναι, το νομοσχέδιο για την ψήφο το …περιποιήθηκε:  «Όχι, είπε, κάποιοι μανδαρίνοι από την Αθήνα να αποφασίζουν για σας χωρίς εσάς»…  Αλήθεια, για την  Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων, για την Παιδεία των Αποδήμων, στην οποία δεν συμμετέχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ απόδημος, θυμήθηκε να πει κάτι;

Α, και επειδή σαν σε πάρει ο κατήφορος των λόγων δεν σταματάς εύκολα, είπε και άλλα…

melissa1-90x901Είπε: «Δεν είναι προβληματισμός όταν σε ένα κρατίδιο υπάρχουν, ας πούμε, 130.000  Έλληνες και στις ευρωεκλογές του 2014 συμμετείχαν  μόνον 2.500 ψηφοφόροι;  Αυτό  είναι το ενδιαφέρον για την ψήφο στους Έλληνες ευρωβουλευτές; Κι αυτό ερωτηματικό. Πάμε ξανά, πάμε μαζί»!

Μα καλά, είναι δυνατόν, τίποτε δεν κατάλαβε; Γι αυτό φοβούνται και δεν δίνουν την ψήφο στους Απόδημους;  Νομίζουν  ότι θα σηκωθούν 7 εκατομμύρια ψηφοφόροι και θα πάνε  μαζικά να ψηφίσουν ;

Και δηλαδή, εάν το 40% αποφασίζει για όποιο λόγο αποχή, ΔΕΝ πρέπει να ψηφίσει το 60% ή και το αντίστροφο; Θα ανακαλύψουμε εκ νέου και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ επί ΣΥΡΙΖΑ;

melissa1-90x901Για το ΣΑΕ, είπε: «Συνδέθηκε όχι κατ ανάγκην με τους ανθρώπους, αλλά ως άκουσμα με σπατάλες, κραιπάλες και σκάνδαλα». Το έχουμε ήδη απαντήσει αυτό, με άλλα «Τσιμπήματα».  Θα προσθέσουμε, μόνον, πως επαναλαμβανόμενο καταντά σαν την ιστορία  του τσοπάνη που φώναζε άσκοπα: «λύκος στα πρόβατα»! Αν έχει στοιχεία, να τα πάει στον εισαγγελέα.  Πολλοί το επιζητούν αυτό. Αλλά ο εισαγγελέας δεν θα αρκεσθεί σε «ακούσματα»…

melissa1-90x901Τέλος, δεν καταλάβαμε τα γέλια του, όταν αναφέρθηκε στον Γενικό Πρόξενο του Ντίσελντορφ Γρηγόρη Δελαβέκουρα. Παρήγορο, πάντως, ότι γέλασε μόνος αυτός. Ουδείς από το πάνελ τον ακολούθησε. Όπως, όσο διήρκεσαν  η ομιλία του κ. Τριανταφυλλίδη και το βίντεο, δεν ακούστηκαν παλαμάκια…

 

************

melissa1-90x901Καλά, ή δεν γνωρίζει η …αριστερά τι ποιεί η …δεξιά στο ΣΥΡΙΖΑ ή έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν εντελώς!  Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς ότι με ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του «χαιρετίζει τον επίμονο αγώνα του γαλλικού λαού ενάντια στην κατάργηση των εργασιακών του κατακτήσεων»!!!

 

melissa1-90x901Και ότι «πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης, καθώς η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν κεντρική επιλογή της ευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής ελίτ»!

 

melissa1-90x901Μάλιστα. Στα καθ΄ ημάς, στην Ελλαδίτσα μας, δηλαδή, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ “υποδέχονταν” τους απεργούς με δακρυγόνα και χημικά…   Στη Γαλλία, όμως, «η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να βρει απέναντί της το ενιαίο μέτωπο των ευρωπαίων εργαζομένων και των ευρωπαϊκών λαών. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας ισοδυναμεί με υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων»! Τάδε έφη η Πολιτική Γραμματεία του …ΣΥΡΙΖΑ.
melissa1-90x901Και ‘γω που νόμιζα ότι ήτανε η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα που θα υπερασπιζότανε τη δημοκρατία και τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις στην Ευρώπη…

Αλλά ξέχασα… η Ελπίδα παραχώρησε τη θέση της στα ΜΑΤ, στις Κλούβες και στα …κάγκελα!