Θέμα θέτει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα-ταυτότητες

Ουάσιγκτον.-  Για τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα που τα χαρακτηρίζει «ευάλωτα» και το θέμα της πλαστογράφησης ελληνικών ταυτοτήτων αναφέρεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε έκθεση του.

Όπως αναφέρει η ετήσια έκθεση για την Ελλάδα, που δόθηκε την Πέμπτη στην δημοσιότητα για το 2015, συνεχίστηκαν τα «μικρά τρομοκρατικά χτυπήματα, κυρίως με βομβιστικά πακέτα, από εγχώριες αναρχικές ομάδες με στόχο να περάσουν περισσότερο το πολιτικό μήνυμα» τους, παρά να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για θέματα αντιτρομοκρατίας παραμένει ισχυρή», σημειώνει η έκθεση.

Για ακόμη μια ακόμα χρονιά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογραμμίζει ότι το ευάλωτο των ελληνικών θαλασσίων συνόρων αποτελεί «μια σοβαρή ανησυχία». Επίσης, στην έκθεση σημειώνεται η ευκολία με την οποία μπορεί να πλαστογραφηθούν οι ελληνικές ταυτότητες («αλλοίωση και αντικατάσταση φωτογραφίας») και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει πρόοδος.

Η ελληνική κυβέρνηση καταγράφεται ότι για το θέμα αυτό ότι «έχει δεσμευθεί στην αντιμετώπιση του θέματος μέσω της μελλοντικής εισαγωγής βιομετρικών αστυνομικών ταυτοτήτων».