«Μάχες» μεταναστών στη Σάμο – Πληροφορίες για δεκάδες τραυματίες

Σάμος.-Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στη Σάμο μεταξύ μεταναστών, το βράδυ της Πέμπτης με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για δεκάδες τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν συνεπλάκησαν, για άγνωστο λόγο, μεταξύ τους Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί στο κέντρο κράτησης του νησιού.

Οι συγκρούσεις ήταν βίαιες, ενώ κάποιοι από αυτούς που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια είχαν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα.

Παράλληλα, ένα μέρος του κέντρου κράτησης καταστράφηκε, από τις φωτιές που έβαλαν μετανάστες.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για «πρωτοφανούς αγριότητας» επεισόδια ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου.

Χρειάστηκε η επέμβαση σχεδόν όλης της αστυνομικής δύναμης της Σάμου για να αποκατασταθεί η τάξη, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες από τις προσαγωγές πρόκειται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Στο ίδιο νησί διεξάγεται το συνέδριο της ΚΕΔΕ όπου μεταξύ άλλων βρίσκονται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και πολλοί ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» ο δήμαρχος Σάμου αποχώρησε εκτάκτως από το συνέδριο της ΚΕΔΕ και μετέβη στον χώρο του Hotspot.

Σύμφωνα με το i-samos, τα επεισόδια ξέσπασαν στις 20:30 με άγριο πετροπόλεμο αλλά και φωτιές που μπήκαν σε οικίσκους που στεγάζονται μετανάστες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν πολλά γυναικόπαιδα!

Ένας Πακιστανός δέχθηκε με σιδερένιους λοστούς άγρια χτυπήματα στο κεφάλι και φυγαδεύτηκε σοβαρά τραυματισμένος από ομοεθνείς του έξω από το Κέντρο.

Νωρίτερα μετανάστες που κατάφεραν και βγήκαν από το Κέντρο επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον δημοσιογράφων και πυροσβεστών χωρίς να χτυπήσει κάποιος.