Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν ο οδηγός του μοιραίου Porsche Cayenne

Αθήνα.- Ο 45χρονος εκδότης της εφημερίδας “Ακρόπολη” Παναγιώτης Μαυρίκος είναι ο οδηγός του μοιραίου Porsche Cayenne που τυλίχθηκε στις φλόγες την Πέμπτη (09/06/2016) στην Αττική Οδό. Νωρίτερα, ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα από τη νεκροψία ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του. Αυτό που μένει να ερευνηθεί είναι από τη νεκροτομή, αν υπήρχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα που οδήγησε στο τροχαίο δυστύχημα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωσή του τονίζει ότι: «Σήμερα, δικηγόρος του δικηγορικού μας γραφείου συνόδευσε τη σύζυγο του αείμνηστου Παναγιώτη Μαυρίκου στο Τμήμα Ασφαλείας της κατοικίας της, όπου κατατέθηκε από εκείνη αναφορά εις βάρος αγνώστων δραστών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.
Στη μηνυτήρια αναφορά ορίζονται ως τεχνικοί μας σύμβουλοι ο Νικόλαος Διαμαντής, υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, ειδικός σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών, και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός – εξεταστής ιχνών εργαλείων.

Ο λόγος που υπεβλήθη η ως άνω μηνυτήρια αναφορά είναι ότι η οικογένεια του εκλιπόντος, με αυτόν τον τρόπο και με τους τεχνικούς της συμβούλους, επιθυμεί να βοηθήσει τους διορισθέντες από την ελληνική αστυνομία πραγματογνώμονες, ώστε να διεκπεραιωθεί ταχύτατα η πραγματογνωμοσύνη και σε συνδυασμό με τις ειδικές γνώσεις τους να εκδοθεί ένα πλήρες και αναμφισβήτητο πόρισμα».

Η πορεία των ερευνών

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας ανέλυσαν δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο όλο το υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού. Η πορεία που διέγραψε το αυτοκίνητο του Παναγιώτη Μαυρίκου λέει πολλά για τις συνθήκες που μπορεί να οδήγησαν στη φωτιά και τον τραγικό θάνατο του εκδότη την Πέμπτη (09/06/2016) λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι.
Τα τελευταία μέτρα της μοιραίας διαδρομής από το ύψος του Mall ως το σημείο που τελικά ακινητοποιήθηκε και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες το αυτοκίνητο του εκδότη δεν έδωσαν στοιχεία που μπορεί να δώσουν απαντήσεις στους αστυνομικούς. Την ίδια ώρα το newsit.gr σας παρουσιάζει νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο από το τραγικό συμβάν. Οι φωτογραφίες όπως θα δείτε τραβήχτηκαν πριν καν φτάσει στο σημείο η πυροσβεστική.

Τώρα, έχει ξεκινήσει η έρευνα στα πλάνα των καμερών διαχείρισης της κυκλοφορίας πιο πριν στη διαδρομή που ακολούθησε ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Στα πλάνα αυτά οι αστυνομικοί διαπίστωσαν κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία.

Τα πλάνα δείχνουν ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας και κινούνταν με ταχύτητα 110 ως 115 χιλιόμετρα την ώρα.
Όλα έμοιαζαν φυσιολογικά μέχρι μερικά μέτρα πριν το ύψος του Mall οπότε και το αυτοκίνητο κάνει κάποια περίεργα ζιγκ – ζαγκ στο δρόμο. Αμέσως μετά και χωρίς λογική εξήγηση καθώς αντανακλαστικά σε περίπτωση ανάγκης ο οδηγός θα έπρεπε να κινηθεί προς τα δεξιά, το αυτοκίνητο βγαίνει προοδευτικά στην αριστερή λωρίδα, λίγα μέτρα πιο κάτω σέρνεται επί περίπου 15 μέτρα στο τσιμεντένιο στηθαίο και στη συνέχεια ακινητοποιείται. Λίγο πριν ακινητοποιηθεί υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε διαρροή καυσίμου. Η διαρροή αυτή, λένε έμπειροι πραγματογνώμονες ίσως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προκάλεσε τη φωτιά καθώς ένας σπινθήρας που μπορεί να προκλήθηκε από το σύρσιμο στο στηθαίο μπορεί να πυροδότησε τα καύσιμα. Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι γιατί ο Παναγιώτης Μαυρίκος έκανε αυτά τα περίεργα ζιγκ-ζαγκ στο δρόμο.

Ο 42χρονος εκδότης δεν μπόρεσε να βγει από το όχημα, γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, καθώς είχε κολλήσει στο διάζωμα. Οι κάμερες δείχνουν ότι το αυτοκίνητο απείχε μόλις 10 εκατοστά από το διάζωμα, δεν ήταν δυνατό ο Παναγιώτης Μαυρίκος να μπορέσει να βγει από το φλεγόμενο αυτοκίνητο από την αριστερή πλευρά.

Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς, είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι’ αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.

πηγή:NewsIt.gr