Έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο της Ν. Ιερσέης 19χρονος ομογενής και ο φίλος του

Του Δημ. Τσάκα

Πηγή: ekirikas.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο 19χρονος Λεωνίδας Βάγιας και ο συνομήλικός του και επιστήθιος φίλος Σάμιουελ Κάλι τα μεσάνυχτα της Κυριακής καθώς οδηγούσαν επί της Οδού Ι-287 στο Mahwah της Νέας Ιερσέης για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους έχασαν τον έλεγχο του οχήματος εκτράπηκαν της πορείας και τραυματίστηκαν θανάσιμα.

Το τραγικό συμβάν, το οποίο συγκλόνισε την ομογένεια της Νέας Ιερσέης και τις φοιτητικές κοινότητες των Πανεπιστημίων Ράκτερς και του Ροντ Αϊλαντ, συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής αλλά μέχρι στιγμήςδεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία ούτε για τα αίτια και ούτε για τις συνθήκες υπό τις οποίες το ΙΧ όχημα τύπου «Lexus», το οποίο οδηγούσε ο ομογενής εκτράπηκε της κανονικής του πορείας και κατέληξε στα δέντρα.

Ο άτυχος νέος Λεωνίδας Βά.γιας

Ο άτυχος ομογενής νέος, Λεωνίδας Βάγιας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πολιτειακής Αστυνομίας της Νέας Ιερσέης επεσήμανε ότι το δυστύχημα έγινε αντιληπτό το πρωί της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 9.17 π.μ. από έναν υπάλληλο του Τμήματος Μεταφορών της Πολιτείας της Νέας Ιερσέης στο 62,5 μίλι της Οδού Ι-287 στο Mahwah.

Οι Αστυνομικοί ερεύνησαν τον τόπο του δυστυχήματος και δίπλα στο αυτοκίνητο βρήκαν τους δύο 19χρονους φίλους, οι οποίοι ήταν ήδη νεκροί.

Ερωτηθείς για τα αίτια του δυστυχήματος ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας επεσήμανε ότι «τα αίτια του δυστυχήματος ερευνούνται» και ότι «δεν πρόκειται να εισέλθουν σε λεπτομέρειες πριν την ολοκλήρωση της έρευνας».

Παράλληλα τόνισε ότι λόγω του θανάτου δύο ατόμων στις έρευνες πλέον εμπλέκεται και η Εισαγγελία της Πολιτείας της Νέας Ιερσέης.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στo Facebook της Πολιτειακής Αστυνομίας της Νέας Ιερσέηςhttps://www.facebook.com/NewJerseyStatePolice/  αναφέρεται ότι από την πλευρά της Αστυνομίας στις έρευνες συμμετέχουν το Αστυνομικό Τμήμα της Τότουα (The New Jersey State Police Totowa Station) και το ειδικό τμήμα το οποίο ασχολείται με την έρευνα τον τροχαίων δυστυχημάτων (The Fatal Accident Investigation Unit).

Οι δύο άτυχοι νεαροί ήταν εγκάρδιοι φίλοι και πολλά υποσχόμενοι αθλητές. Ο Λεωνίδας Βάγιας έπαιζε αμερικανικό ποδοσφαιρό (football) και ο Σαμιουέλ Κάλι ήταν παλαιστής.

Αποφοίτησαν από το Λύκειο Don Brosco Preparatory στο Ράμσεϊ της Νέας Ιερσέης και έγιναν δεκτοί στο Πανεπιστήμιο του Ροντ Αϊλαντ ο Λεωνίδας Βάγιας και στο Πανεπιστήμιο Ράτκερς ο Σάμιουελ Κάλι. Αμφότεροι έγιναν δεκτοί με πλήρη υποτροφία και οι καθηγητές και οι συμφοιτητές τους δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι δύο πολλά υποσχόμενοι φοιτητές και αθλητές δεν θα είναι πλέον μαζί τους το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Οι προπονητές των δύο άτυχων εφήβων τόσο του Λυκείου όσο και των Πανεπιστημίων μίλησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Νέας Ιερσέης και εξέφρασαν την θλίψη τους για τον θάνατο του Λεωνίδα και του Σάμιουελ και συνάμα εξήραν το σπάνιο του χαρακτήρα τους, το ήθος και την φιλαλληλία τους.

Ο Λεωνίδας Βάγιας είναι πρωτότοκος γιος του ζεύγους Θεόδωρου και Φωτεινής Βάγια. Οι γονείς του, η μικρότερη αδελφή του, η Αλεξάνδρα και τα εξαδέλφια τους ήταν από τους πρώτους που πληροφορήθηκαν για τον θάνατο του Λεωνίδα.

Η είδηση για τον θάνατο του ομογενή μεταδόθηκε άμεσα και στην άλλη ακτή του Ατλαντικού στην γενέτειρα, διότι οι παππούδες του Χρήστος και Αλεξάνδρα Σχίζα, Λεωνίδας και Νίκη Βάγια είχαν πάει για τις θερινές διακοπές στην γενέτειρα. Οι παππούδες κατάγονται από την Ναύπακτο και την Ηπειρο, αντίστοιχα, και μόλις πληροφορήθηκαν το γεγονός έσπευσαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και την Τρίτη το βράδυ αναμένετο να αφιχθούν στη Νέα Ιερσέη για να παραστούν στην κηδεία του εγγονού τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αναλήψεως Τριχωνίδας Φώτης Σχίζας, ο οποίος είναι πρώτος εξάδελφος της μάνας του εκλιπόντος κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο του ανιψιού του και μεταξύ άλλων τόνισε: «Το λεξιλόγιό μου είναι φτωχό και ανίκανο να περιγράψει το δράμα της οικογένειάς μας. Ολοι θρηνούν για τον Λεωνίδα και προσπαθούν να συμπαρασταθούν στους χαροκαμένους γονείς και στην αδελφή του».

«Ο Σύλλογός μας και κατ΄ επέκταση η ομογένεια της Νέας Ιερσέης θρηνούν για τον τραγικό, άδικο και πρόωρο θάνατο του Λεωνίδα και προσεύχονται ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του και να χαρίσει υγεία, δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του», πρόσθεσε ο κ. Σχίζας.

Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε. Κ.» σχετικά με την κηδεία του επεσήμανε ότι αναμένουν από ώρα σε ώρα να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση ούτως ώστε να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες της κηδείας του.