Οι Παμμακεδόνες Αμερικής συνεχίζουν τον αγώνα για την Μακεδονία- Το Συνέδριο

Αθήνα.- Πανηγυρικό χαρακτήρα είχε το ετήσιο συνέδριο (70ο) της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, που ξεκίνησε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, και ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου, με το επίσημο δείπνο, στο Terrace on the Park όπου αναμένεται να βραβευτούν οι ζωγράφοι Μάρα Καρέτσος και Άρτζυ Αγελαράκης.

Κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Καστοριανό Σπίτι, στη Νέα Υόρκη, ήταν τα θέματα της εκστρατείας «Αυτό δεν είναι το όνομά σου», που διεξάγει με επιτυχία εδώ και σχεδόν δύο μήνες η Παμμακεδονική και η σημασία των ανασκαφών στην Αμφίπολη.

09photo2-DEMETRIOS-PAN-MACEDONIANS1-770x470

Στιγμιότυπο από παλαιότερη επίσκεψη αντιπροσωπείας της παμμακεδονικής Αμερικής στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Γέροντα Δημήτριο, για την υποστήριξη της εκστρατείας “Αυτό δεν είναι τ΄όνομά σου”. Δεξιά καθήμενος, ο πρόεδρος του 70ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Αμερικής,  Φώτης Γερασόπουλος. Εκτός του Αρχιεπισκόπου, διακρίνονται επίσης, τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ.,  ο ύπατος πρόεδρος Δημήτρης Χατζής, ο ύπατος αντιπρόεδρος Στέλιος Κυριμλής, η εκτελεστική γραμματέας Σοφία Στρουμπάκη και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Φιλιππίδης.

Τις εργασίες του Συνεδρίου μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος, ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κοδρόπουλος, και ο Αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής, μέλος της ομάδας Αρχαιολόγων για τον Τύμβο Καστά. Μήνυμα απέστειλε προς το συνέδριο κι ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος.

Οι σύνεδροι, δεδομένης και της ιστορικής διάστασης που έχουν οι ανακαλύψεις στην Αμφίπολη,  ενημερώθηκαν σχετικά από τους ειδικούς καθώς επίσης και για τον ρόλο των ανασκαφών στην ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως τονίστηκε, την περίοδο αυτή οι ηγέτες της Παμμακεδονικής παράλληλα με την προώθηση του υπομνήματος και τη συλλογή υπογραφών προσπαθούν να προσεγγίσουν τους υποψήφιους για τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές συμπεριλαμβανομένων και των δύο προεδρικών υποψηφίων (Κλίντον και Τραμπ) ούτως ώστε να αποσπάσουν δεσμεύσεις για την άρση της μονομερούς αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της ΠΓΔΜ με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».