Ένα από τα πιο παραδοσιακά μυκονιάτικα σπίτια μετατρέπεται σε εστιατόριο

Σε ένα παραδοσιακό μυκονιάτικο σπίτι, που εδώ και περίπου 50 χρόνια περνάει από γενιά σε γενιά της οικογένειας Καρατζά, σήμερα φιλοξενείται το Kastro’s Restaurant και γοητεύει όποιον το ανακαλύψει. Το Kastro’s είναι ήδη γνωστό -κυρίως στους πιο σοφιστικέ ταξιδιώτες- σημείο, για cocktails και δροσερά ροφήματα με θέα Ανεμόμυλους και Μικρή Βενετία, ωστόσο από φέτος μετατράπηκε σε ένα υπέροχο εστιατόριο, που συγκαταλέγεται στα πιο ατμοσφαιρικά του νησιού.
Ο χώρος του, με το σκούρο ξύλο να πρωταγωνιστεί και τα μεγάλα παράθυρα να μαρτυρούν την υπέροχη θέα στους Μύλους και τη Μικρή Βενετία, αποτελεί έναν από τους αυθεντικότερους του νησιού. Αποπνέει μια αύρα μυστηριακή, σου αφήνει μια γεύση γοητευτικά “ντεμοντέ” αυτήν που συνήθως “εκπέμπουν” οι σταθερές αξίας και προσελκύει όσους απαρνούνται τα στημμένα και επιθυμούν να χαλαρώσουν ποιοτικά.
Η κουζίνα εδώ, με τον σεφ Γιώργο Τσαρνανά να έχει τα ηνία της, αγαπά την ελληνική πρώτη ύλη και φλερτάρει έντονα με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Υπάρχει lunch & dinner menu τα οποία ως φιλοσοφία είναι ίδια, απλά το πρώτο είναι πιο light από του δείπνου.

Πιάτα που αξίζουν πραγματικά να δοκιμάετε είναι η σαλάτα κινόα με φρέσκο λαβράκι, ψητές γαρίδες, κάρι, μάνγκο και βινεγκρέτ, το φιλέτο μπαρμπούνι με μυκονιάτικο πέστο θυμαριού και σαλάτα από μαύρες φακές καθώς και η πανακότα ελληνικού γιαουρτιού με καρπάτσιο ανανά. Ξεκινήστε το δείπνο σας με Ginger Passion, το cocktail – highlight του εστιατορίου που εθίζει όποιον το δοκιμάσει.