ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Αχός πολύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν…

melissa1-90x901Διαβάσαμε το μακροσκελές άρθρο  της έγκριτης Greek News, του Αποστόλη Ζουπανιώτη. Πληροφορηθήκαμε τι ειπώθηκε στην περίφημη «σύναξη» των «40» στην Αστόρια. Ακούσαμε, όμως, και την «εξομολόγηση» έγκριτου ομογενή δημοσιογράφου στις ΗΠΑ, ο οποίος με αξιοθαύμαστη ειλικρίνεια μας είπε πως «Χρήστο, έχω γράψει δεκάδες άρθρα εναντίον της ψήφου των Αποδήμων γιατί όλα τα χρόνια δεν είχα καταλάβει ποιοι ακριβώς θα ψήφιζαν»!

 

melissa1-90x901Δυστυχώς, ποτέ το μητροπολιτικό Κέντρο δεν ενημέρωσε τον εκτός Ελλάδος Ελληνισμό γύρω από μεγάλο αυτό ζήτημα. Κονταροχτυπιόντουσαν στην Αθήνα τα πολιτικά κόμματα για την ψήφο των Αποδήμων, διαπραγματευότανε το ΣΑΕ το Σχέδιο Νόμου της Νέας Δημοκρατίας το 2009, και οι Απόδημοι είχαν μεσάνυχτα για ένα θέμα που τόσο άμεσα τους ενδιέφερε.

 

melissa1-90x901Δυστυχώς, αυτό ισχύει και σήμερα. Ο κάθε ένας που προσεγγίζει το θέμα έχει μια διαφορετική εικόνα του ποιοι θα ψηφίζουν στις ελληνικές εθνικές εκλογές. Με αποτέλεσμα να δίδεται η εντύπωση ότι πολλοί, ίσως οι περισσότεροι Απόδημοι δεν θέλουν να ψηφίζουν για την Ελλάδα.

 

melissa1-90x901Θα πρέπει, λοιπόν, Ίσως και πριν από την κατάθεση του σχετικού νόμου από την κυβέρνηση ή τη συζήτηση του Νομοσχεδίου που έχει ήδη καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, να οργανωθεί  από ένα σεμινάριο σε κάθε μεγάλο ομογενειακό κέντρο, ώστε να εκλαϊκευτεί το όλο ζήτημα.

 

melissa1-90x901Μόνο όταν θα γίνει αυτό,  θα μετρήσουμε διαθέσεις. Όχι που είναι απαραίτητο για να ψηφιστεί ο νόμος! Έτσι κι αλλιώς κατά το Σύνταγμα, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική, στην Ελλάδα τουλάχιστον…

 

 

melissa1-90x901Πάντως, όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο ελληνικό δημοτολόγιο, όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε ελληνικούς εκλογικούς καταλόγους, όσοι δεν έχουν ελληνικό Δελτίο Ταυτότητας ή Ελληνικό Διαβατήριο, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ στις ελληνικές εκλογές!

 

melissa1-90x901Τρίτης, τέταρτης γενιάς ομογενείς, οι ίδιοι, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ στις ελληνικές εκλογές!

.

 

 

melissa1-90x901Μην ανησυχούν οι «λομπίστες» στην Ουάσιγκτον. Κανείς δεν θα τους ζητήσει να ψηφίσουν! Τόσο …καλά που τα καταφέρνουν, άλλωστε, με τα εθνικά μας θέματα, γιατί να τους …χαλάσουμε τη σιρμαγιά;

 

 

melissa1-90x901Επίσης, όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους τοπικούς εκλογικούς καταλόγους και ψηφίζουν στις χώρες που ζουν, κανείς δεν θα τους ζητήσει να ψηφίζουν και στην Ελλάδα!

 

 

melissa1-90x901Εκεί τους θέλουμε να ψηφίζουν, Αυτή είναι η δύναμη μας (τους). Τώρα, όσοι στην Αστόρια ή αλλού ονειρεύονται να γίνουν βουλευτές στη βουλή των Ελλήνων, ας πάρουν το αεροπλάνο κι ας κοπιάσουν.  Τα κόμματα έχουν ψηφοδέλτια, και Επικρατείας. Ας ενταχθούν σ΄ αυτά και ας δοκιμάσουν την πολιτική τους τύχη.  Περιφέρειες Εξωτερικού, κατά την άποψή μας,  δεν χρειάζονται.  Δείτε, επιτέλους, τι γίνεται με όλες τις άλλες χώρες. Τόσο δύσκολο είναι;

 

melissa1-90x901Μπορούμε να έχουμε, αν θέλουμε , Γερουσιαστές Εξωτερικού, αλλά αυτό θα είναι ένα ξέχωρο Σώμα, καμία σχέση με το Ελληνικό  Κοινοβούλιο. ‘Άλλωστε τι τους χρειαζόμαστε; Δεν έχουμε τους ελληνικής καταγωγής πολιτικούς σε όλο τον κόσμο που έχουν συστήσει την ΠαΔΕΕ (Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ενωση Ελλήνων); Αυτοί που είναι ψηφισμένοι και από ομογενείς, κάνουν θαυμάσια δουλειά και για την ομογένεια και για τα εθνικά μας θέματα.