Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη!

Είναι η απόλυτη κυρίαρχος του επί κοντώ στην Ευρώπη και φρόντισε να το αποδείξει σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση. Μετά τα ασημένια μετάλλια στο ευρωπαϊκό της Ζυρίχης το 2014 και στο κλειστό της Πράγας το 2015 και το χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού, φέτος στο Πόρτλαντ, η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγύρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Athletics - European championships - Women's pole vault final - Amsterdam - 9/7/16 Germany's Lisa Ryzih, Greece's Ekaterina Stefanidi and Sweden's Angelica Bengtsson react after winning REUTERS/Michael Kooren

Athletics – European championships – Women’s pole vault final – Amsterdam – 9/7/16 Germany’s Lisa Ryzih, Greece’s Ekaterina Stefanidi and Sweden’s Angelica Bengtsson react after winning REUTERS/Michael Kooren

 

 

Η Ελληνία πρωταθλήτρια “τρέλανε” τους πάντες στο Άμστερνταμ, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου με 4.81μ. επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων. Η θρυλική Γελένα Ισιμπάγεβα κατείχε το ρεκόρ με 4,80μ. επίδοση από 2006.

Το καμάρι του ελληνικού στίβου προσπάθησε, μάλιστα, να συντρίψει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ που είναι στα 4.86μ., αλλά απέτυχε να ξεπεράσει τα 4.94μ. Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,55 μ., συνέχισε στα 4,65 μ. και έπειτα ξεπέρασε τα 4,70 μέτρα. Ολα τα ύψη με την πρώτη.

Athletics - European championships - Women's pole vault final - Amsterdam - 9/7/16 Greece's Ekaterina Stefanidi in action REUTERS/Michael Kooren

Athletics – European championships – Women’s pole vault final – Amsterdam – 9/7/16 Greece’s Ekaterina Stefanidi in action REUTERS/Michael Kooren

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τα θερμά του συγχαρητήρια, έδωσε με τηλεγράφημά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη.

«Η κορυφαία ευρωπαϊκή επίδοσή σας, η οποία έρχεται να προστεθεί στις πολλές μεγάλες επιτυχίες σας, τιμά την Ελλάδα και την γενιά σας και μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι, τόσο για τις ικανότητές σας όσο και για την μελλοντική σας προοπτική. Θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη για την συνέχεια, ιδίως ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Άμστερνταμ.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Να σημειωθεί πως ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, επικοινώνησε άμεσα τηλεφωνικά με την Κατερίνα Στεφανίδη για να τη συγχαρεί για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε, ενώ της ευχήθηκε καλή επιτυχία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Κατερίβα Στεφανίδη

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της, τονίζοντας πως δεν της έφτανε το χρυσό μετάλλιο, καθώς ήθελε και το ρεκόρ.

“Είμαι εκστασιασμένη που κατάφερα να κατακτήσω το χρυσό και να βελτιώσω το ρεκόρ διοργάνωσης της Ισιμπάγεβα. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι σπουδαίο. Ημουν έτοιμη να πηδήσω ακόμη υψηλότερα όμως οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές. Θεωρούσα πως το 4,45 μ. θα δώσει μετάλλιο και με το 4,70 μ. ήμουν σίγουρη πως θα κερδίσω, ωστόσο δεν μου έφτανε αυτό ήθελα και το ρεκόρ”, είπε η Στεφανίδη με το τέλος του αγώνα.

Με το χρυσό μετάλλιο της αθλήτρια της Φιλοθέης η Ελλάδα έφτασε στα 21 μετάλλια εκ των οποίων τα οχτώ χρυσά.

Τα μετάλλια της Στεφανίδη σε επίπεδο γυναικών:

1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αμστερνταμ 2016
3η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού Πορτλαντ 2016
2η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού Πράγα 2015
2η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Ζυρίχη 2014

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια τα 4.35 και 4.45, ενώ χρειάστηκε ένα άλμα για να περάσει τα 4.55μ. Η πορεία της σταμάτησε στα 4.65μ.

Πηγή:Newsit.gr