Καφέ με τους Έλληνες! Στο Oakleigh ο Turnbull, μόλις σιγουρεύτηκε ότι παραμένει στην εξουσία

ΕΜΦΑΝΙΣΗ στον πεζόδρομο Eaton Mall του «ελληνοκρατούμενου» Oakleigh έκανε το  Σάββατο ο πρωθυπουργός, Malcolm Turnbull, μόλις σιγουρεύτηκε για την πιθανότητά του να παραμείνει στην εξουσία.

Όπως, δε, εύστοχα παρατήρησε κάποιος, ο προηγούμενος πρωθυπουργός που είχε επισκεφθεί την περιοχή ήταν ο Κώστας Καραμανλής το 2007!

Η θερμή αγκαλιά του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Σταυρινού, με την νέα βουλευτή Chisholm, Julia Banks, υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού Malcolm Turnbull, καταγράφεται από τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους. Φώτο: Κ. Ντεβές

Η θερμή αγκαλιά του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Σταυρινού, με την νέα βουλευτή Chisholm, Julia Banks, υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού Malcolm Turnbull, καταγράφεται από τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους. Φώτο: Κ. Ντεβές

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Turnbull θέλησε να συγχαρεί την ομογενή υποψήφια του κόμματός του, Julia Banks, η οποία -κόντρα στο ρεύμα- κέρδισε την έδρα Chisholm.

Και θέλησε να την συγχαρεί «στο χώρο της, στην καρδιά του ελληνισμού» όπως είπε, ευχαριστώντας παράλληλα και τους ομογενείς, αλλά και, γενικότερα, τους ψηφοφόρους της περιοχής για τη στήριξή τους.

Η ίδια η κ. Banks, με δήλωσή της, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του Chisholm για την εμπιστοσύνη τους και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να τους εκπροσωπήσει επάξια.

Παράλληλα, όμως, επαίνεσε την αντίπαλό της, υποψήφια του Εργατικού Κόμματος, Stefanie Perri, και ευχαρίστησε την έως τώρα βουλευτή της περιοχής, Anna Burke, για τις υπηρεσίες της προς τους ψηφοφόρους του Chisholm.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την κ. Banks (την οποία χαρακτήρισε άξια εκπρόσωπο της περιοχής), συνομίλησε με περαστικούς, επισκέφθηκε ελληνικές επιχειρήσεις και ήπιε καφέ στο «Vanilla».

Επίσης, γνωρίστηκε με τα μέλη της οικογένειας της κ. Banks και τους συνεργάτες της.

Πέρα από τα συγχαρητήριά του προς την ομογενή βουλευτή και τις ευχαριστίες του προς τους ομογενείς ψηφοφόρους, δεν παρέλειψε να μιλήσει με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την ομογένεια, αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στην ελληνική γλώσσα.

Μίλησε για τις ελληνικές σπουδές του και στο πώς η γνώση της ελληνικής ιστορίας, αλλά και της ελληνικής γλώσσας τον βοήθησε να ανοίξει τους ορίζοντές του.

Ο κ. Turnbull ήταν ιδιαίτερα καλόκεφος χθες, αφού όλα έδειχναν ότι θα κερδίσει τις «μαγικές» 76 έδρες για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Επιπλέον, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Bob Katter, δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση Turnbull.

Εξάλλου, στήριξη στην κυβέρνηση -«υπό όρους»- έδωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής της Τασμανίας Άντριου Γουίλκι.

Ο Christopher Pyne, κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, δήλωσε χθες ότι ο Συνασπισμός κέρδισε τις εκλογές, αλλά ο πρωθυπουργός δεν επανέλαβε τον ισχυρισμό αυτό, λέγοντας ότι θα αναμένει την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Έως χθες ο Συνασπισμός είχε κερδίσει 73 έδρες, το Εργατικό Κόμμα 55, οι Πράσινοι μία, ανεξάρτητοι 5 και υπήρχαν και έξι αμφίβολες.

Στην έδρα Hindmarsh της Αδελαΐδας, ο ομογενής Εργατικός υποψήφιος Στιβ Γεωργανάς, ήταν μπροστά με μόλις 68 ψήφους διαφορά.

Στο μεταξύ, το Εργατικό Κόμμα αναμενόταν ομόφωνα χθες να αποφασίσει την παραμονή του Bill Shorten στην αρχηγία του κόμματος.