Ο Κάμερον παραδίδει την πρωθυπουργία στην Μέι

Λονδίνο.- Ο Ντέιβιντ Κάμερον παραδίδει σήμερα την πρωθυπουργία της Βρετανίας στην Τερέζα Μέι και η χώρα, ύστερα από 26 χρόνια θα αποκτήσει ξανά γυναίκα πρωθυπουργό.

Πριν παραδώσει τη πρωθυπουργία ο Ντέιβιντ Κάμερον θα απαντήσει για τελευταία φορά σε ερωτήσεις στο κοινοβούλιο. Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου και θα παραδώσει επίσημα την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ. Tη σκυτάλη, στη συνέχεια, θα αναλάβει η Τερέζα Μέι προκειμένου να λάβε το χρίσμα της διαδόχου και να γίνει και επίσημα η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας.

«Καθώς αποχωρώ σήμερα, ελπίζω ότι οι Βρετανοί θα δουν ισχυρότερη τη χώρα. Ήταν προνόμιο να υπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ», δήλωσε ο Κάμερον στην εφημερίδα «The Daily Telegraph».

Χθες Τρίτη , ο Ντέιβιντ Κάμερον προήδρευσε για τελευταία φορά στο υπουργικό συμβούλιο όπου ο Τζορτζ Όσμπορν και η Τερέζα Μέι έκαναν λόγο για έναν «εκπληκτικό» πρωθυπουργό που αφήνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην καλύτερη θέση για το μέλλον. Λίγο μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού, στη Ντάουνινγκ Στριτ, έφτασαν τα βαν της μεταφορικής για να παραλάβουν τα πράγματα της οικογένειας.

Μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων της, η Τερέζα Μέι αναμένεται ότι θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των μελών της κυβέρνησής της, μεταδίδει το BBC.

Τα βρετανικά Μέσα σε εκτενή τους ρεπορτάζ αναφέρονται και στον ανασχηματισμό που αναμένεται σήμερα, με πολλά να τονίζουν ότι είναι πιθανό να αναλάβουν σημαντικά χαρτοφυλάκια γυναίκες βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος. Όπως σημειώνει η Telegraph μλιστα, οι γυναίκες στο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό θα μπορούσαν να είναι ως και οι μισές υπουργοί της χώρας.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο σημαντική θέση αναμένεται να αναλάβει και η Άντρεα Λίντσομ, που με την παραίτηση της άνοιξε τον δρόμο για την πρωθυπουργία στην Μέι.