Τελικά το χάσαμε το Σχολείο Μονάχου!

Αθήνα.- Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μονάχου αποφάσισε να επιστραφεί στην κατοχή του το οικόπεδο το οποίο είχε παραχωρήσει το 2001 έναντι μικρού τιμήματος στο ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να οικοδομηθεί το ελληνικό σχολείο.
Η ανέγερση του σχολείου εγκλωβίστηκε στην αδράνεια και τις καθυστερήσεις από την πλευρά του ελληνικού κράτους, ενώ και οι προσπάθειες που έκανε τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση για άρση του αδιεξόδου δεν απέδωσαν τελικά καθώς, όπως προκύπτει από την επιστολή του δικηγόρου του ελληνικού Δημοσίου υπήρξαν και αστοχίες  έγιναν και λάθη στο χειρισμό του θέματος.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας χαρακτηρίζουν την απόφαση του Δήμου Μονάχου «οδυνηρή για την χώρα μας εξέλιξη» και τονίζουν ότι τα συναρμόδια υπουργεία δεν πρόκειται να παραιτηθούν από την αξιοποίηση της όποιας δυνατότητας για την συνέχιση του έργου.

Κατάθεση Αναφοράς

ΘΕΜΑ: Κατάθεση Αναφοράς για την Απώλεια Ελληνικού Σχολικού Συγκροτήματος Μονάχου

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός Αν. Δημοσχάκης κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής και προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Εξωτερικών σειρά εγγράφων αναφορικά με την απώλεια του Ελληνικού Σχολικού Συγκροτήματος Μονάχου.

Συγκεκριμένα κατατίθενται:

* Επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του ελληνικού Κράτους κου Γεώργιου Βλαχόπουλου στην οποία ζητούνται διευκρινίσεις για τις κινήσεις του ελληνικού Κράτους σχετικά με το θέμα.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας δίπλα-δ΄'ιπλα στα βουλευτικά έδρανα κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επερώτησης για το υπό κατασκευή Ελληνικό Σχολείο Μονάχου.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας δίπλα-δίπλα στα βουλευτικά έδρανα κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επερώτησης για το υπό κατασκευή Ελληνικό Σχολείο Μονάχου. Τελικά η παρέμβασή τους δεν στάθηκε ικανή να κινητοποιήσει την Κυβέρνηση ώστε να μην χαθεί το Σχολείο Μονάχου!

* Πρωτόκολλο του Δήμου Μονάχου ενεργοποίησης της απόφασης για την επανάκτηση του οικοπέδου το οποίο είχε παραχωρηθεί για την ανέγερση του Σχολικού Συγκροτήματος.

* Απόφαση της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., η οποία καταδεικνύει αδιαφορία, ολιγωρία και ανευθυνότητα, καθώς, σύμφωνα και με την επιστολή του κου Γ. Βλαχόπουλου, περιλαμβάνονται άστοχες ενέργειες που οδήγησαν σε καταστροφική καθυστέρηση σε βάρος του Δημοσίου και Εθνικού Συμφέροντος, αλλά πάνω από όλα σε βάρος των Ελληνόπουλων του Μονάχου και της Βαυαρίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Βουλευτής έχει προβεί σε πολλαπλές κοινοβουλευτικές ενέργειες αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα τους τελευταίους μήνες, κατά τις οποίες ελάμβανε πάντα καθησυχαστικές απαντήσεις. Το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου αποτελούσε μια μοναδική ευκαιρία δημιουργίας ενός κέντρου του Ελληνισμού στο κέντρο της Ευρώπης, μέσα στην καρδιά της Γερμανίας και μια μοναδική πολιτιστική και πολιτισμική επένδυση. Τα, δε, οικονομικά οφέλη από την ολοκλήρωσή του θα ήταν πολλαπλά, αφού εντός λίγων ετών θα αποπληρώνονταν η επένδυση από τα ποσά που θα εξοικονομούνταν από τα ενοίκια κτιρίων για τη στέγαση Ελληνικών σχολείων.

Πρόκειται για μια απίστευτης έκτασης αποτροπιαστική εξέλιξη, η οποία έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στον Οικουμενικό Ελληνισμό και στο Ελληνικό Κράτος, συμβολικά και ουσιαστικά.

Μέχρι σήμερα ενέργειες του Βουλευτή:

* Κατάθεση αναφοράς για επιστολή φορέων για το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου * Κατάθεση αναφοράς για το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου – Κίνδυνος από το κόμμα των Πρασίνων * Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Από: “Georgios Vlachopoulos” <law@vlachopoulos.info> Προς: “hragent” <hragent@nsk.gr>, proffice@nsk.gr Θέμα: Προώθηση: schule muenchen

Προς το ΝΣΚ Πρόεδρον κ.Απέσσο Αθήνα Θέμα: Ενημέρωση επι εξελίξεων ακινητου Μόναχο ( Αρμοδίότητα Υπ.Οικονομίας και Υπ.Ανάπτυξης)

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε, Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,

Ι. Την 15.7.16 πληροφορήθηκα απο την diavgeia.org.gr την απόφαση Πράξη της ΚΤΥΠ ΑΕ. σύμφωνα με την οποία δόθηκε εντολή σε άλλο δικηγορικό γραφείο στο Μόναχο και ένα τεχνικο-οικονομικό σύμβουλο κ.Reif να καταθέσουν εκ μέρους της ΚΤΥΠΑ και του ελληνικού Δημοσίου (;) νέο χρονοδιάγραμμα εργασιών σχετικά με την ανέγερση του ελληνικού Σχολείου Μονάχου. Το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν μου ειναι γνωστό, η δεν υπηρεσία δημοτικών υποθέσεων δεν το γνωρίζει.Αν δόθηκε σε άλλη υπηρεσία και με τινος την εντολή, το αγνοώ.

ΙΙ. Με την ίδια πιο πάνω απόφαση αποφασίστηκε το άνοιγμα λογαριασμού της ΚΤΥΠ ΑΕ σε γερμανική Τράπεζα του Δημου Stadtsparkasse με κατάθεση 3,7 εκ. € περίπου για πληρωμές ή για άλλο λόγο που επίσης αγνοώ, διότι δεν έχω ενημερωθεί ή μάλλον αποκλεισθεί απο πληροφορίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εκ μέρους μου και υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας παρακολούθησης εφαρμογής της τροποποιητικής σύμβασης. Επίσης δεν γνωρίζω αν πρόκειται για σύννομη απόφαση η κατάθεση ελληνικού δημοσίου χρήματος σε ξένη Τράπεζα. Παρακαλώ να ελεγχθεί απο την υπηρεσία σας και να τύχω σχετικής ενημέρωσης, αν το κρίνετε απαραίτητο.

ΙΙΙ. Την 20.7.16 το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μονάχου υιοθετώντας πρόταση της Υπηρεσίας Δημοτικών Υποθέσεων αποφάσισε παμψηφεί την ενεργοποίηση ρήτρας αναστροφής της πώλησης και αναμεταβίβασης του σχολικού ακινήτου λόγω μή εμπρόθεσμης τήρησης των συμφωνιών απο την ελληνική Πολιτεία ( ΚΤΥΠ ΑΕ). Η απόφαση αυτή έχει γνωστοποιηθεί αλλά δεν μας έχει επιδοθεί ακόμα.

IV.Σήμερα 21.7.16 κλήθηκα να μεταβώ στο εργοτάξιο, όπου οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Κοινοτικών Υποθέσεων του Δήμου Μονάχου σε εφαρμογή της πιο πάνω απόφασης ήρθαν και έπραξαν κατα την γνώμη μου παράνομα και καταχρηστικά (χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επίδοση της σχετικής απόφασης του Δήμου ή του Συμβολαιογράφου Χοενλε στον υπογράφοντα αντίκλητο του ελληνικού Δημοσίου) πράξεις εκβολής απο την νομή και κατοχή και ‘αλλαξαν κλειδαριές , υποχρεώνοντας τους εκεί εργαζομένους να αποχωρήσουν άμεσα απο τον χώρο και να παραδώσουν το ακίνητο. Συντάχθηκε σχετικό πρωτόκολλο το οποίο και σας στέλνω σε πρόχειρη ελληνική μεταφραση, το οποίο δεν υπογράφηκε απο εμένα και στο οποίο εξέφρασα έντονα και ρητά την επιφύλαξη μου επ ονόματι της ελληνικής Πολιτείας, λόγω κατάχρησης δικαιώματος.

V. Επειδή εκτιμώ ότι πρέπει να γίνουν άμεσες δικαστικές ενέργειες προστασίας της νομής λόγω καταχρηστικής άσκησης των δικαιωμάτων του Δήμου, ώστε να δοθεί χρόνος στην πολιτική ηγεσία να ασκήσει τις ανάλογες πιέσεις, καθόσον μεταξύ άλλων έχει ήδη κατασκευαστεί περισσότερο του 70% του έργου και η άσκηση του δικαιώματος του Δήμου αποτελεί πράξη δυσανάλογη προς το διακύβευμα και αντίκειται στα συναλλακτικά ήθη και την καλή πίστη (διαφορετικά θα ήταν άν δεν είχαν γίνει καθόλου οικοδομικές εργασίες, ενώ τώρα έχει ανεγερθεί ο πρωτος και μεγάλο μέρος του δευτέρου ορόφου) , για τους λόγους αυτούς, ως αντίκλητος του ελλην.Δημοσίου και πληρεξούσιος επι της δικαστικής διαμάχης και παρακολούθησης εφαρμογής της τροποποιητικής συμφωνίας ΖΗΤΩ να μου γνωστοποιήσετε όσο το δυνατόν συντομότερο τις περαιτέρω ενέργειες τις οποίες προτίθεται να διενεργήσει το ελληνικό Δημόσιο ως κύριος του ακινήτου (όπως εκπροσωπείται απο τον κ.Υπ.Οικονομίας) (π.χ. άσκηση ασφαλιστικών μέτρων) και να μου χορηγήσετε την σχετική δικαστική εντολή για άμεσες ενέργειες.

Με εκτίμηση Γεώργιος Δ.Βλαχόπουλος

Πληρεξ. Δικηγόρος Μόναχο

Απόφαση

Πρωτόκολλο