Δήλωσαν ενοχή ομογενείς πατέρας και γιος για απάτες

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ομογενής Τζέισον Γαλάνης, 46 ετών, δήλωσε ενοχή την περασμένη Πέμπτη 21 Ιουλίου σε δικαστήριο του Μανχάταν Ν.Υ. για τη συμμετοχή του σε διαδικτυακή τεχνολογία πορνό.

Συγκεκριμένα για παραποίηση των μετοχών της εταιρείας Gerova Financial, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «New York Post».

Ο κ. Γαλάνης δήλωσε ενοχή μία μέρα έπειτα από τον πατέρα του, Γιάννη Γαλάνη, 73, ετών, για την ίδια υπόθεση.

Ο κ. Τζέισον Γαλάνης είπε στον δικαστή πως «γνώριζα ότι η συμπεριφορά δεν ήταν ορθή. Δεν ήξερα τους περιορισμούς , αλλά ήξερα ότι η συμπεριφορά μου δεν ήταν ορθή, ίσως να ήταν και παράνομη».

Ο ομογενής κ. Τζέισον Γαλάνης ο οποίος δήλωσε ενοχή στο δικαστήριο για απάτες. Νew York Post/twitter.

Ο ομογενής κ. Τζέισον Γαλάνης ο οποίος δήλωσε ενοχή στο δικαστήριο για απάτες. Νew York Post/twitter.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη 20 Ιουλίου ο πατέρας του, ο κ. Γιάννης Γαλάνης, δήλωσε ενοχή για την δημιουργία για απατηλές ζητήσεις για την πώληση της μετοχής της εταιρείας Gerova χρηματίζοντας συμβούλους επενδύσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «New York Post», ο δικηγόρος του κ. Γιάννη Γαλάνη, ο κ. Ντέιβιντ Τούγκερ, είπε ότι ο πελάτης του παραδέχθηκε ενοχή, προκειμένου να προστατεύσει έναν άλλον γιο, τον Τζέιρντ, ο οποίος κατηγορείται για την ίδια υπόθεση και επίσης κι ένα τρίτο γιο τον Ντέρεκ.

Τονίζεται ότι ο κ. Γιάννης Γαλάνης είχε καταδικαστεί το 1988 σε 27 χρόνια φυλάκιση, αλλά αποφυλακίστηκε το 2001.

Ο πατέρας και οι τρεις γιοι του, κατηγορούνται από τις Αρχές για απάτη 72 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων με τη μέθοδο της εικονικής οικονομικής πυραμίδας.

Η απατηλή μέθοδος που χρησιμοποιούσαν ονομάζεται «pump – and dump». Από τα έγγραφα προκύπτει ότι ο «εγκέφαλος» θεωρείτο ήταν ο κ. Τζέισον Γαλάνης.

Ο εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Preet Bharara υπεύθυνος για τη νότια περιφέρεια της Νέας Υόρκης και ο υπεύθυνος ελεγκτής των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Φίλιπ Μπαρλέτ ανακοίνωσαν την αποσφράγιση των εγγράφων της παραπομπής επτά κατηγορουμένων, οι οποίοι ενορχήστρωναν πολλαπλά σχέδια για την εξαπάτηση επενδυτών με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Preet Bharara, «όπως αναγράφεται στη μηνυτήρια αναφορά ο Τζέισον Γαλάνης και οι συνωμότες του χρησιμοποίησαν τα διαπιστευτήριά τους στη Wall Street και μία εμφανιζόμενη ως επιφανή οικονομική εταιρεία και επιδίδονταν σε τακτικές και μεθόδους παραποίησης της Αγοράς με τις οποίες εξαπατούσαν και απογύμνωναν οικονομικά τους επενδυτές. Αυτή η παραποιητική τακτική των κατηγορουμένων τους απέφερε σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια κέρδη».

Στο δημοσίευμα της «New York Post» αναγράφεται ότι αυτός είναι ο δεύτερος κύκλος για τον πατέρα κ. Γιάννη Γαλάνη.

Ο κ. Ρούντι Τζουλιάνι ως Γενικός Εισαγγελέας του Μανχάταν είχε παραπέμψει τον κ. Γαλάνη για απάτη 115 εκατομμυρίων από επενδυτές.

europolitis.eu