Ελληνικής ιδιοκτησίας το κορυφαίο ευρωπαϊκό εστιατόριο της Ν. Αυστραλίας

Το ανώτατο τιμητικό βραβείο, συνοδευόμενο από την «κατάληψη» μιας θέσης στο «Hall of Fame» για το καλύτερο ευρωπαϊκό εστιατόριο στη Νότια Αυστραλία (Hall of Fame – European Restaurant Winner Awards For Excellence, 2016), απονεμήθηκε την Δευτέρα το βράδυ στον 42χρονο εστιάτορα Γιώργο Κασιμάτη, και το εστιατόριο του «George’s on Waymouth» το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της πόλης της Αδελαΐδας πριν από 13 χρόνια.

Η τελετή της απονομής των βραβείων που διοργάνωσε ο Savour Australia Restaurant & Catering Association, έγινε στο κατάμεστο Adelaide Convention Centre, όπου παραβρέθηκαν πάνω από 1.100 καλεσμένοι.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πάνω από 500 εκπαιδευμένοι γευσιγνώστες και εμπειρογνώμονες στον τομέα του φαγητού και της εστίασης, έκριναν και απένειμαν τα ανάλογα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια και τους καλύτερους σεφ της χρονιάς, με βάση όχι μόνο την ποιότητα του φαγητού, αλλά και επιμέρους κριτήρια, όπως το επίπεδο της εξυπηρέτησης πελατών, την εμπειρία του προσωπικού και τη γενική ατμόσφαιρα που επικρατεί σε κάθε επιχείρηση.

maios21

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου όχι μόνο στους πελάτες μας, αλλά και στους προμηθευτές και, φυσικά, το ακούραστο προσωπικό μας για την συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε, συγκινημένος, ο κ. Κασιμάτης, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Ο θεσμός των ετήσιων Savour Australia Restaurant & Catering Hostplus Association Awards for Excellence, διεξάγεται τα τελευταία 18 χρόνια σε όλες τις Πολιτείες της Αυστραλίας και θεωρούνται από τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα βραβεία στην Αυστραλία που έχουν στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων επαγγελματιών στον τομέα της εστίασης και τις επιχειρήσεις τους.

maios2

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του οργανισμού Savour Australia «η ποιότητα του φαγητού έπρεπε να συνοδεύεται από τον ενθουσιασμό του προσωπικού καθώς και τη συνολική εμπειρία μέσα στο εστιατόριο».

«Η άψογη εξυπηρέτηση των πελατών, συνοδευόμενη από ένα ειλικρινές χαμόγελο και θετική ενέργεια που συνάγεται, είναι τα μυστικά της επιτυχίας» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ο κ. Κασιμάτης, ο οποίος στην επιχείρησή του δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα ελληνικά προϊόντα και, κυρίως, στα ελληνικά κρασιά, τα οποία εισάγει από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση του ομογενή εστιάτορα είχε τον περασμένο χρόνο κερδίσει το βραβείο για το καλύτερο ευρωπαϊκό εστιατόριο σε ολόκληρη την Αυστραλία (Savour Australia Restaurant & Catering Hostplus Awards for Excellence, 2015).