Μόνο με κάρτα φιλάθλου η είσοδος στα γήπεδα από 30 Σεπτεμβρίου

Αθήνα.-Ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία που τέθηκε προς διαβούλευση στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με την κάρτα φιλάθλου και από τις 30 Σεπτεμβρίου και όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κανένας φίλαθλος δεν θα μπορεί να εισέρχεται πλέον σε γήπεδο χωρίς αυτήν.

Στην κάρτα θα υπάρχει το ονοματεπώνυμο, η φωτογραφία, ο αριθμός Αστυνομικού Δελτίου, το ΑΜΚΑ, και η διεύθυνση του κατόχου, ενώ το κόστος της ανέρχεται στα 2 ευρώ. Στα παιδιά κάτω των 14 ετών θα είναι απαραίτητη η συνοδεία κηδεμόνα.

Θυμίζουμε πως το μέτρο επρόκειτο να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2016, αλλά πήρε παράταση και τελικά θα ισχύσει από τις 30 Σεπτέμβρη 2016.

«Ενσωματώσαμε τις παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Στ. Κοντονής για την τροπολογία που αφορά την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στα επίσης, πιο σημαντικά σημεία της διαβούλευσης είναι πως πλέον όλες οι αναγνωρισμένες από τη ΓΓΑ Ομοσπονδίες οφείλουν να υιοθετούν τους κώδικες δεοντολογίας, εναρμονισμένους με τα πρότυπα των διεθνών Ομοσπονδιών και της ΔΟΕ (αυτή ήταν και η κόντρα ΕΠΟ – Πολιτείας).

Παράλληλα υποχρεούνται να συστήσουν Επιτροπές Δεοντολογίας, οι οποίες θα αποτελούνται από ερευνητικό και δικαστικό τμήμα και θα συγκροτούνται υποχρεωτικά από τακτικούς δικαστές, με τριετή θητεία, η οποία δεν ανανεώνεται.

Κοντονής: «Σεβόμαστε τα πορίσματα των ανεξάρτητων αρχών»

«Ενσωματώσαμε με επάρκεια τις παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο σύστημα του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου, οι οποίες μας κοινοποιήθηκαν τον Απρίλιο», δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, παρουσιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε στο σχέδιο Νόμου για τις τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση σέβεται τα πορίσματα των ανεξάρτητων αρχών και τα ενσωματώνει στις ρυθμίσεις».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, με την ίδια τροπολογία αποσαφηνίζεται το ζήτημα της επιβράβευσης μιας νίκης, η οποία θεωρείται εξαιρετική διάκριση, και καθορίζεται ότι τα αθλήματα στα οποία διακρίθηκαν οι αθλητές πρέπει να είναι αυτά που περιγράφονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών και της Σκακιστικής Ολυμπιάδας και όχι άλλης μορφής ή κατηγορίας.

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της τροποποίησης της σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και σημείωσε ότι «μπαίνει ένα τέλος στο φαύλο καθεστώς από το 1999, όπου βλέπαμε ανώνυμες εταιρείες να πέφτουν κατηγορία και τα χρέη προς ιδιώτες και δημόσιο να μην πληρώνονται από κανέναν».

Απαντώντας σε αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τη θέσπιση της σύστασης επιτροπής δεοντολογίας σε κάθε ομοσπονδία, είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επαινείται ιδιαίτερα μετά τα όσα έχουν συμβεί με τη σύσταση επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ, η οποία υποχρεώθηκε από τη FIFA να τη συγκροτήσει με απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης.