Μερική αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Λίμνη

Εύβοια.- Μερική αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη δασική περιοχή, ανατολικά της κωμόπολης Λίμνης στη Βόρεια Εύβοια, παρατηρείται αυτή την ώρα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και του δύσβατου εδάφους που εμποδίζει τα πεζοφόρα τμήματα να φτάσουν στις πύρινες εστίες. Όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης από την ευρύτερη περιοχή έχουν συγκεντρωθεί στην συγκεκριμένη κωμόπολη και δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν κάνει στάχτη από χθες που ξέσπασε η πυρκαγιά, πολλά στρέμματα δάσους.

Στην περιοχή εκτός από τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν επίσης 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η  πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια, καθώς  εκτιμάται ότι έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους. Υπό έλεγχο συνολικά σε όλο το πύρινο μέτωπο της βόρειας Εύβοιας τέθηκε η φωτιά μετά και την τελευυταία εστία στην Κατούνια, η  οποία ελέγχθηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης,  που συνεχίζουν το έργο τους  έως και αυτή την ώρα, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς.

Ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς αναμένεται ισχυροποίηση των ανέμων, κατά τις μεσημβρινές ώρες και υπάρχει φόβος αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Στην περιοχή βρίσκεται ο  γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Τσέλιγκας, ενώ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης έχει στείλει τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό.

Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε  μια τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Λίμνης. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.