Οι χρήστες του ίντερνετ στην Κίνα έφτασαν τα 710 εκατομμύρια

Στα 710 εκατομμύρια έφθασε τον Ιούνιο ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου στην Κίνα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 51,7% του συνολικού πληθυσμού, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 3,1 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα το Κέντρο Πληροφόρησης Διαδικτύου της Κίνας (CNNIC).

Ο αριθμός των νέων χρηστών στη χώρα ανήλθε στα 21,3 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του έτους, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,3% συγκριτικά με τα τέλη του 2015. Όπως επισημαίνει η έκθεση, 191 εκατομμύρια άτομα, σχεδόν το 27% του συνολικού αριθμού των χρηστών του διαδικτύου, προέρχονται από μη αστικές περιοχές, αποτυπώνοντας μια τεράστια διαφορά 35,6% στο ποσοστό διείσδυσης του ίντερνετ μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των ατόμων που σερφάρουν στο διαδίκτυο μέσω «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, έφθασε τα 656 εκατομμύρια, περίπου στο 92,5% των χρηστών του διαδικτύου. Κατά μέσο, οι χρήστες περνούν 3,8 ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο, χρόνος που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 0,3 της ώρας έναντι του 2015.