«Κάθαρμα κι εγκληματίας» κατά τη Βόρειο Κορέα ο διπλωμάτης που αυτομόλησε

Πιονγκγιάνγκ.- Δεν εγκαταλείπει κανείς έτσι απλά τον Κιμ Γιονγκ-Ουν: Ο βορειοκορεάτης διπλωμάτης Τάε Γιονγκ Χο υπηρετούσε στο Λονδίνο, σε μία από τις λίγες πρεσβείες της χώρας, μέχρι που αποφάσισε να αυτομολήσει στη Νότιο Κορέα -και προφανώς έθιξε βαθύτατα τα αισθήματα της Πιόνγκγιανγκ, αν κρίνει κανείς από το πώς ενημερώθηκαν οι Βορειοκορεάτες για την «ξεδιάντροπη προδοσία»…

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA καταπιάστηκε με την είδηση, καταφέρνοντας πρώτα από όλα να παρουσιάσει ένα εκτενές πορτρέτο του προδότη αλλά χωρίς να του κάνει την τιμή να τον κατονομάσει.

Αξιέπαινο το κατόρθωμα, όπως και το ότι το KCNA δεν απογοήτευσε κανέναν με το ύφος, τη γλαρυφόρητα και τους λεπτούς συναισθηματικούς τόνους που χρησιμοποίησε και έκαναν τελικά τη διαφορά.

Ο «φυγάς», έτσι τον λέει το πρακτορείο, είχε μπει (όπως εκ των υστέρων ανέφερε) στο στόχαστρο για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, διαρροή κρατικών μυστικών αλλά και σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης.

«Θα έπρεπε να είχε λάβει την τιμωρία του Νόμου για τα εγκλήματα που διέπραξε, αλλά απέρριψε την πατρίδα που τον μεγάλωσε, και ακόμη και τους ίδιους του τους γονείς και τα αδέλφια, διαφεύγοντας και σκεπτόμενος μόνο πώς θα γλιτώσει τον εαυτό του» εξηγεί το KCNA.

Με αυτόν τον τρόπο, συνεχίζει το πρακτορείο, «έδειξε τι κάθαρμα είναι, που του λείπει ακόμη και το στοιχειώδες επίπεδο αφοσίωσης και ακόμη και τα μικρότερα ψίχουλα συνείδησης και ηθικής που απαιτούνται για να θεωρείται κάποιος ανθρώπινο ον».

Η Νότιος Κορέα είχε ανακοινώσει την αυτομόληση, λέγοντας πως αποδέχθηκε τον Τάε Γιονγκ Χο.

Newsroom ΔΟΛ