Το τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Μπάρκουλη

Αθήνα.-Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στο Κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης για να αποχαιρετίσουν τον αξέχαστο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, Ανδρέα Μπάρκουλη.

Ο ηθοποιός της μεγάλης και μικρής οθόνης, και του θεάτρου, πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 80 ετών στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» όπου και νοσηλευόταν.

maria1_630_355

«Έφυγε» έπειτα από μακρά νοσηλεία αντιμετωπίζοντας τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας με εισαγωγές σε νοσοκομεία.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, γνωστοί ηθοποιοί όπως η Ζωή Λάσκαρη, η Άννα Φόνσου, η Καίτη Φίνου, ο Ανέστης Βλάχος, ο Ντίνος Καρύδης, ο Κώστας Πρέκας

590_c63e46c911053cafc0c97b70ecf85b9b
Μόλις ολοκληρώθηκε η κηδεία, η χήρα του Ανδρέα Μπάρκουλη μίλησε στους δημοσιογράφους, ξεκαθαρίζοντας πως: “Ακούστηκαν διάφορα, ότι ο Ανδρέας Μπάρκουλης έκανε έρανο για την ταφή του. Αυτό είναι αισχρό ψέμα. Και το “Σπίτι του Ηθοποιού” και το υπουργείο Πολιτισμού προσφέρθηκαν… Αλλά η κυρία Γιαννοπούλου που ήταν φίλη μας και έχει γραφείο τελετών ανέλαβε τα έξοδα. Το υπουργείο Πολιτισμού έχει αναλάβει να σκεπάσει τον τάφο με δικά του έξοδα…”.