Η ομογένεια της Βρισβένης έχασε έναν μοναδικό άνθρωπο

Brisbane, Αυτραλία.- Πάνω από 1.500 ομογενείς συγκεντρώθηκαν πριν από λίγες μέρες στον ιερό ναό Αγ. Γεωργίου Brisbane, για να αποχαιρετήσουν τον Κυριάκο Σκλάβο, που έφυγε από τη ζωή πρόωρα και αιφνιδιαστικά, σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Ο Κυριάκος ή Έρικ, όπως τον γνώepsklavos002ριζαν πολλοί συμπάροικοι, καταγόταν από τα Κύθηρα, ήταν ακτινολόγος στο επάγγελμα και πολύ γνωστός στην ομογένεια της Βρισβάνης, όχι μόνο λόγω της δουλειάς του, αλλά κυρίως λόγω της γενναιοδωρίας του. Ήταν πάντα έτοιμος να βοηθήσει και να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε κάθε ασθενή του που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, αλλά παράλληλα ζητούσε και από συναδέλφους του γιατρούς όταν αυτό χρειαζόταν, να βοηθήσουν.

Γεννήθηκε στην Βρισβάνη το 1973, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Queensland και το 2006 με συναδέλφους του άνοιξε την QSCAN, ένα διαγνωστικό κέντρο που σιγά-σιγά μεγάλωσε και εξαπλώθηκε με περισσότερες κλινικές σε όλη τη Βρισβάνη.

Πατέρας τριών παιδιών και στο απόγειο της ζωής του και της καριέρας του, ο Κυριάκος με τον αιφνίδιο θάνατό του λόγω ανακοπής, άφησε πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό όχι μόνο στην οικογένειά του αλλά και στην παροικία της Βρισβάνης.

«Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι στο άκουσμα του άσχημου νέου, έσπευσε ένας τόσο μεγάλος αριθμός συμπαροίκων στην κηδεία του» είπε χαρακτηριστικά ο φίλος και συνάδελφος του εκλιπόντα, παθολόγος Νίκος Κόμηνος. «Ο Έρικ ήταν σπάνιος άνθρωπος, ένας αλτρουιστής και οραματιστής. Ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε πώς συνέβη το μοιραίο. Νιώθουμε όλοι ότι χάσαμε έναν αδελφό μας».

Συνάδερφοι, φίλοι και συγγενείς του μετά το αναπάντεχο νέο του θανάτου του και γνωρίζοντας ότι ο Έρικ τα τελευταία χρόνια μαζί με τους υπόλοιπους συνεταίρους του είχε χρεωθεί για να δημιουργήσει την QSCAN, πήραν την πρωτοβουλία για το μέλλον της 12χρονης Τριανταφυλλιάς, του 8χρονου Αλέξανδρου και του 7χρονου Σταμάτη, να ξεκινήσουν έναν έρανο.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τις σπουδές των τριών ορφανών καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κόμηνος «παρά το ότι πολλοί στο άκουσμα της επιχειρηματικής του δραστηριότητας θα υπέθεταν ότι ο Κυριάκος είχε καταφέρει να αποκαταστήσει οικονομικά την οικογένειά του, αυτό δεν ισχύει. Γι’ αυτό αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε ό,τι μπορούμε για τα παιδιά του» ανέφερε, καλώντας όσους θέλουν να προσφέρουν να καταθέσουν τη δωρεά τους στον λογαριασμό (trust) με στοιχεία:

National Australia Bank

BSB: 084-447

Account Number: 11-051-6040

πηγή:neoskosmos.com