«Με έμπνευση και οδηγό την πίστη μου στο Θεό» Η Νίκη Βασιλάκη μιλά για το νέο της άλμπουμ

Το καινούριο της άλμπουμ με τίτλο «Sacred» («Ιερό»), παρουσίασε η ελληνικής καταγωγής και διεθνούς φήμης βιολίστρια και σολίστ, Νίκη Βασιλάκη, στη φιλανθρωπική εκδήλωση Concert for HOPE για την ενίσχυση των παιδιών της Ουγκάντα, που διοργανώθηκε πριν λίγες ημέρες με πρωτοβουλία της ίδιας της καλλιτέχνιδας, η οποία στηρίζει τον φιλανθρωπικό οργανισμό Australia Hope International και έχει, μάλιστα, «υιοθετήσει» ένα κοριτσάκι, την Juliet.

«Συγκεντρώσαμε συνολικά $14.000, τα οποία θα διατεθούν στην κατασκευή ενός κέντρου διάσωσης και εκπαίδευσης νεαρών κοριτσιών στην Ουγκάντα. Όμως χρειαζόμαστε ακόμα $12.000 για την ολοκλήρωση του κέντρου, ενώ υπάρχουν και δέκα ανήλικα κορίτσια που ζητούν υιοθεσία» εξηγεί η κ. Βασιλάκη, η οποία για την εκδήλωση αυτή συνεργάστηκε με την, επίσης διακεκριμένη τζαζ πιανίστρια, Deanna Djuric, ενώ δούλεψαν μαζί και για το νέο άλμπουμ της βιολίστριας.

«Ήταν όνειρο των τελευταίων 14 χρόνων να παρουσιάσω αυτή τη δισκογραφική δουλειά, η οποία είναι εμπνευσμένη από την πίστη μου στο Θεό και, επιτέλους, βρήκα την ευκαιρία να την εκφράσω μέσα από αυτό το άλμπουμ» αποκαλύπτει στο «Νέο Κόσμο» η ταλαντούχα σολίστ, η οποία, μάλιστα, στις αρχές της χρονιάς κατέκτησε μια θέση ανάμεσα στις πιο σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες της Νότιας Αυστραλίας για το 2016.

Η κ. Βασιλάκη θεωρείται σήμερα μία από τις πιο ταλαντούχες μουσικούς της Αυστραλίας και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις με τις συμφωνικές ορχήστρες του Σίδνεϊ, της Πράγας, του Wellington και της Guangzhou. Το 2008 βραβεύθηκε με τον τίτλο «Young South Australian of the Year», ένα βραβείο που της απονεμήθηκε για την πολύτιμη συμβολή της στους τομείς των τεχνών.

Στο έργο της «Sacred», η Βασιλάκη έχει συμπεριλάβει ύμνους και κλασσικά κομμάτια, τα οποία, όπως εξηγεί η ίδια, έχουν επηρεάσει την καλλιτεχνική της πορεία και έχουν διαμορφώσει τη ζωή και την εξέλιξή της.

«Πολλά από τα κομμάτια αυτά έχουν ακουστεί μέσα σε εκκλησίες, σε αποστολές σε απομακρυσμένες περιοχές και απευθύνονταν, κυρίως, σε ανθρώπους που πονούσαν, ψυχικά και σωματικά ή και πλησίαζαν κάποιες φορές το θάνατο».

Επηρεασμένη από την πίστη της και την πλούσια παράδοση που διαχέεται μέσα από την κλασσική μουσική, η σολίστ αποκαλύπτει ότι με το άλμπουμ αυτό έχει ως απώτερο σκοπό να «δωρίσει» σε όσους το έχουν ανάγκη ένα είδος εσωτερικής γαλήνης και προσωπικής ειρήνης με μουσικά κομμάτια όπως Amazing Grace, Cornerstone, It Is Well With My Soul, O Lord You’re Beautiful, Psalm 23 and Great Is Thy Faithfulness. Στο άλμπουμ εμπεριέχονται ακόμα και τα κλασσικά μουσικά κομμάτια του Bach, Ave Maria και μελωδίες του Spiegel.

«Πριν από πέντε χρόνια, έχασα ένα αγαπημένο μου φιλικό πρόσωπο πολύ νεαρό σε ηλικία. Θυμάμαι λίγες ημέρες πριν «φύγει», να βρίσκομαι κοντά του και να εκτελώ τα κομμάτια που εμπεριέχονται στο άλμπουμ αυτό, θαυμάζοντας την απόλυτη ηρεμία και γαλήνη στα μάτια του εξαιτίας της αφοσίωσης και της πίστης του στο θεό που του έδινε δύναμη και ελπίδα πως μετά το θάνατο του θα ξεκινήσει η πραγματική του ζωή.

«Τότε αποφάσισα ότι είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα και εύχομαι από καρδιάς η μουσική μου σε αυτή τη δισκογραφική δουλειά να είναι ευλογία και να φέρει γαλήνη σε όλους» εξηγεί η πολυβραβευμένη σολίστ η οποία είναι επίτιμο μέλος του Adelaide Festival Centre Foundation, SA. και διατηρεί τον τίτλο της «προστάτιδας των τεχνών» για την Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας.

Η επίσημη παρουσίαση του «Sacred» θα πραγματοποιηθεί την 1 Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγορά του άλμπουμ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα της καλλιτέχνιδας στοwww.nikivasilakis.com