Τoμεάρχης Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ: “πράξη αυτοχειρίας για την Ελλάδα” το κλείσιμο του Προξενείου.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Στη Βουλή φέρνει το θέμα του Προξενείου Μασσαλίας, το οποίο η ελληνική Κυβέρνηση κλείνει σε λίγες μέρες, όπως επισήμως έχει προαναγγελθεί, ο βουλευτής Έβρου και Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας Αν. Δημοσχάκης, με Αναφορά που κατέθεσε στο Προεδρείο του Σώματος. Με την Αναφορά του ο βουλευτής χαρακτηρίζει “πράξη αυτοχειρίας για την Ελλάδα” το κλείσιμο του Γενικού Προξενείου.

Στην Αναφορά του ο κ. Δημοσχάκης επισυνάπτει και την επιστολή που απέστειλαν οι ομογενειακές οργανώσεις της Γαλλίας στον  Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπη  Παυλόπουλο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου του  Τομεάρχη Απόδημου Ελληνισμού της Ν.Δ., στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δράσης, κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής με Αναφορά, κοινή επιστολή των ελληνικών και φιλελληνικών φορέων της Νοτίου Γαλλίας, που του εστάλη σήμερα και υποβλήθηκε σε προγενέστερο χρόνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, σχετικά με την προσεχή κατάργηση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μασσαλία, την οποία αποφάσισε αιφνιδιαστικά η Ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα,  όπως αναφέρει, “το Γενικό Προξενείο Μασσαλίας εγκαταστάθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, λίγο μετά την Επανάσταση του ’21. Έκτοτε, εξυπηρετεί τον ενταύθα ελληνισμό αδιάκοπα και αποτελεί τον διοικητικό δεσμό των ομογενών του νότου της Γαλλίας με την πατρίδα Ελλάδα. Με την πείρα του και τις συμβουλές του, δίνει λύσεις και κατευθύνσεις επί πολλών ζητημάτων που προκύπτουν, όπως μορφωτικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, κλπ. και πάντα επ’ αγαθώ της ενότητας και της προκοπής του Ελληνισμού. Το κλείσιμο του τελευταίου Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Γαλλία, αποτελεί μία πράξη αυτοχειρίας για την Ελλάδα που μόνο επιζήμιο θα είναι”.