Οι εκδηλώσεις των Κυπρίων στο Perth

Με αποκορύφωμα το Ελληνικό Γλέντι Perth ξεκινούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις της Κυπριακής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας.

Η πρώτη σημαντική εκδήλωση είναι η παρουσίαση της εικόνας της “Παναγιάς Κύκκου”, η οποία θα γίνει την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου. Η Γέννηση της Θεοτόκου θα εορταστεί φέτος με την παρουσίασή της στο κοινό στον ναό του Ευαγγελισμού, στη γωνία των οδών Carr και Charles στο Δυτικό Perth.

Για την ιστορία, να προστεθεί, ότι η εικόνα δωρήθηκε στην Κυπριακή Κοινότητα από το Μοναστήρι Κύκκου στην Κύπρο πριν από 10 χρόνια.

Mετά τη Θεία Λειτουργία, θα προσφερθούν αναψυκτικά στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας.

Επίσης, συγκρότημα ελληνικής μουσικής από τη Μελβούρνη, με σολίστ στο βιολί την Θεανώ Μηλίδη, θα παίξει στον καθιερωμένο ετήσιο χορό της Κοινότητας.

Η εκδήλωση “Κοπιάστε” θα γίνει την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου και στο μενού περιλαμβάνονται παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, ελληνικοί μεζέδες και, φυσικά, πολλή μουσική και ατελείωτος χορός. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα “Alexander the Great Hall” στη διεύθυνση Homer St., στο Inglewood. (πίσω από το “Stirling Leisure Centre”, 62 Alexander Drive).

Η τιμή εισόδου είναι $50 για τους ενήλικες, $15 για παιδιά 5 – 16 ετών και για εκείνα κάτω από 5 ετών, η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Τέλος, το Ελληνικό Γλέντι του Perth θα γίνει την Κυριακή, 23 Oκτωβρίου, γεμάτο ελληνική κουλτούρα, μουσική, χορό και φαγητό.

*Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της Κοινότητας, στην ιστοσελίδα:www.perthglendi.com.au