Άγρια κόντρα πίσω από την παραίτηση του αρχηγού της Πυροσβεστικής

Αθήνα.- Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης εναντίον ανώτατου αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος, για την προσβλητική ανάρτηση του τελευταίου στο twitter και σε ηλεκτρονικά μέσα, μετά την χτεσινή παραίτηση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννη Καρατζιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα ο κ. Καπάκης αναφέρει:

«Μετά και τη σημερινή επώνυμη συκοφαντική, αναληθή, εξυβριστική και περιέχουσα προσβολές κατά της προσωπικότητάς μου ανάρτηση του αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννη Ζάχου, σε ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είμαι υποχρεωμένος να καταφύγω στην ελληνική δικαιοσύνη εναντίον του για την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου, αλλά και για την αποκατάσταση και ανάδειξη της αλήθειας».

Αυτό που εξόργισε τον κ. Καπάκη ήταν ότι ο αρχιπύραρχος Γιάννης Ζάχος, που υπηρετεί στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ως διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, έκανε σήμερα την επίμαχη ανάρτηση στο διαδίκτυο στην οποία υπερασπίζεται τον παραιτηθέντα αρχηγό, κάνει λόγο για διαπλοκή «πολιτικονομικοσυμβούλων του τέως υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ΓΓΠΠ, μη εξαιρουμένου και του αξιότιμου Γενικού Γραμματέα αυτής» και υπογραμμίζει ότι «τα λαμόγια βρίθουν», κάτι που τον προσβάλλει προσωπικά.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από αυτό το κείμενο φέρεται όμως και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, θα καλέσει σε γραπτή απολογία τον αρχιπύραρχο, ζητώντας του να αιτιολογήσει αυτά που ισχυρίζεται.

Σημειώνεται ότι ο παραιτηθείς αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, μαζί με τον κ. Ζάχο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζήτησαν και είχαν συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καρατζιάς υπέβαλε χθες την παραίτησή του στον κ. Τόσκα, μετά την απόρριψη δύο εισηγήσεων για Προεδρικό Διάταγμα που είχε καταθέσει για την βαθμολογική εξέλιξη των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, ύστερα από αίτημα του αναπληρωτή υπουργού.

Όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματούχοι του υπουργείου, οι εισηγήσεις του αρχηγού δεν συμφωνούσαν με όσα είχε ζητήσει ο κ. Τόσκας, ο οποίος είχε τονίσει ότι ήθελε εναρμονισμό του βαθμολογίου στην Πυροσβεστική με αυτό της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ οι συγκεκριμένες προτάσεις προκάλεσαν την αντίδραση από την πρώτη στιγμή και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη.

Το θέμα θα έχει συνέχεια και στη Βουλή, καθώς έχει υποβληθεί ερώτηση από βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.