ΟΣΦΠ – ΑΕΚ 3-0, νίκη ο ΠΑΟ, «γκέλα» ο ΠΑΟΚ

Στο στάδιο «Καραϊσκάκη»  το πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Ολυμπιακό να κερδίζει την ΑΕΚ  3-0  στο πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός… ξέχασε Λάρισα και ΑΠΟΕΛ και μεταμορφωμένος προς το καλύτερο κέρδισε με 3-0 την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 6η αγωνιστική της Super League.

Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε την ομάδα του με αλλαγές, αλλά σε πλήρη ετοιμότητα και «διαβασμένη», απέναντι σε μια μέτρια ΑΕΚ που έδειξε αδυναμία να ακολουθήσει τον ρυθμό και τις απαιτήσεις του ντέρμπι με τον Τιμούρ Κετσπάγια να φέρει ευθύνες για την εικόνα της Ενωσης.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και κατά πολύ καλύτερος της ΑΕΚ. Σκόραρε στο 7’ με τον Ιντέγε, είχε δοκάρι με τον Σεμπά τρία λεπτά μετά και δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους δίχως να απειληθεί από την ομάδα του Κετσπάγια.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά αυτό δεν… έφτανε. Στο 58’ ο Πατίτο έπρεπε να αποβληθεί για χτύπημα εκτός φάσης στον Φιγκέιρας, ενώ οκτώ λεπτά μετά ο Μάρτινς έκανε το 2-0 με ατομική ενέργεια. Εκεί σχεδόν… τελείωσε και το ματς με τον Ολυμπιακό να «κλειδώνει» το «τρίποντο».

Στο φινάλε και συγκεκριμένα στο 79’ ο Φορτούνης με… τύχη, έγινε σκόρερ αφού η μπάλα κόντραρε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα. Δοκάρι είχε στο 85′ ο Μπακασέτας.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Μποτία – Μάνταλος, Μπακασέτας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο):
Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία (46΄ λ.τρ. Βιάνα), Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς (69΄ Καμπιάσο), Σεμπά, Ελιουνούσι, Φορτούνης (81΄ Ντομίνγκες), Ιντέγε.

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια):
Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Λαμπρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (72΄ Πλατέλλας), Μάνταλος, Ροντρίγκες (59΄ Πέκχαρτ), Μπακασέτας.

 

 ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας, ο ΠΑΟΚ πέταξε εκ νέου δύο βαθμούς αφού έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία στη Βέροια με την τοπική ομάδα (Βέροια – ΠΑΟΚ 0-0).

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 3-1), ενώ χωρίς τέρματα έληξε το ματς στα Χανιά ανάμεσα στον Πλατανιά και στον Παναιτωλικό (Πλατανιάς – Παναιτωλικός 0-0).

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ατρόμητο.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
(80΄ Βιντάλ)

Λεβαδειακός – ΑΕΛ 1-1
(55΄ Σίλβα – 66΄ Ντοντό)

Ηρακλής – Πανιώνιος 1-2
(85΄ Λεοζίνιο – 34΄ Μασούντ, 78΄ Ανσαριφάρντ)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Βέροια-ΠΑΟΚ 0-0

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρ. 3-1
(1΄ Μπεργκ, 39΄πεν, 88΄πέν. Λεντέσμα – 67΄πεν. Ιωαννίδης)

Πλατανιάς-Παναιτωλικός 0-0

20:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός – ΑΕΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Ξάνθη) Ξάνθη – Ατρόμητος

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ