Έσωσαν τον εγγονό του από καρκίνο και τους δώρισε 800.000€

Γένοβα.- Η μοίρα έπαιξε το δικό της παιχνίδι στον μόλις δυο ετών εγγονό του. Αλλά το πείσμα των γιατρών του παιδιατρικού νοσοκομείου στο Γκαζλίνι της Γένοβας έσωσε τη ζωή του μικρού. Και ο παππού του έδειξε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη του.

Ο Αλφρέντο Αυρέλι, ένας 72χρονος επιχειρηματίας από την Ιταλία δώρισε 800.000€ στο παιδιατρικό νοσοκομείο όπου οι γιατροί έσωσαν τον εγγονό του από βέβαιο θάνατο. Ο μικρούλης διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο. Αλλά σώθηκε χάρη στις προσπάθειες των γιατρών και την αντίδραση του οργανισμού του στις χημειοθεραπείες.

Με το ποσό της δωρεάς, η διεύθυνση του νοσοκομείου μπόρεσε να προσλάβει νέους γιατρούς, με ειδίκευση στην νευροογκολογία. «Όταν έγινε η διάγνωση αποταθήκαμε στο νοσοκομείο Γκαζλίνι και για οκτώ μήνες ζήσαμε στην Γένοβα. Από τότε έχουν περάσει πέντε χρόνια: ο εγγονός μου πηγαίνει δευτέρα δημοτικού και είναι ένα ευτυχισμένο παιδί», δήλωσε ο επιχειρηματίας στον ιταλικό τύπο.

Όπως εξήγησε, αρχικά δώρισε στο νοσοκομείο 500 χιλιάδες ευρώ, κατά την περίοδο στην οποία ο εγγονός του ακόμη δεν είχε πάρει εξιτήριο. Στην συνέχεια, διαπίστωσε ότι τα χρήματα αξιοποιήθηκαν με υποδειγματικό τρόπο, και αποφάσισε να κάνει μια ακόμη δωρεά, 300 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: newsrimini.it, ΑΠΕ – ΜΠΕ