Συνεχώς ανανεούμενα “ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ”: ο “λαγός” και ο …ζητιάνος!

melissa1-90x901Αλλού ρίξαμε “λαγό” για να τα κονομήσουμε και αλλού μας ξετρύπωσε και, μάλιστα, όχι για να κερδίσουμε, αλλά για να μας “φάει” χρήματα και όνειρα (θερινής νυκτός)!

 

 

melissa1-90x901Στην μυστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκντον!  Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ, Μπενουά Κερέ από την ΕΚΤ, Μάρκο Μπούτι από την Κομισιόν και Κλάους Ρέγκλινγκ από τον ESM έβγαλαν “λαγό” σε ό,τι  αφορά στη δεύτερη αξιολόγηση! Και, μάλιστα, με ομοφωνία! Η στάση παραμένει σκληρή και ενιαία, ο κόφτης θα ενεργοποιηθεί εάν ο προϋπολογισμός του 2017 δεν είναι επαρκής και ρεαλιστικό deadline για την ολοκλήρωσή της είναι οι αρχές του 2017, παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης!.. (Την είδηση αναφέρει το enikos.gr)

melissa1-90x901Αλλά εάν αυτό το σενάριο ήθελε υλοποιηθεί, μοιραία οι εταίροι θα μεταφέρουν για αργότερα την συζήτηση για το χρέος. Κάτι που κοντεύει να γίνει ο “εφιάλτης” του Μαξίμου… Που πάντα “ελπίζοντας” χωρίς τον ξενοδόχο ήδη  “προβάρει” γραβάτες για το τέλος του 2016… Έστω και εάν ούτε “εσωτερικά” συμφωνούν με το χρονοδιάγραμμα στην κυβέρνηση, λαμβάνοντας κάποιοι (!) υπόψη και τα πραγματικά “αφεντικά” της οικονομίας μας, έτσι που την καταντήσαμε…

melissa1-90x901Και ενώ ο κ. Τσίπρας ως ταχυδακτυλουργός “βγάζει” λαγούς, ο πρώην υπουργός του επί της Οικονομίας, ο κ. Βαρουφάκης,  ήλθε να δείξει “τον βασιλιά γυμνό”! Οποία απογοήτευση! Αυτός, ο προικισμένος και πολυδιαφημισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ οικονομολόγος, τριγύριζε στην Ευρώπη να τους πείσει ότι η Ελλάδα έχει πτωχεύσει!

 

melissa1-90x901Τι περίμενε, αλήθεια; Να μας λυπηθούν; Να μας χαρίσουν το χρέος; Ή να μας “πετάξουν” έξω από την Ένωση;

Άγνωσται αι βουλαί Βαρουφάκη

 

melissa1-90x901Αλήθεια, σε ποιά κυτάπια της οικονομικής Επιστήμης αναγράφεται ότι εάν κλαυτείς, εάν αυτομαστιγωθείς και εάν ταξιδέψεις σε οικονομική θέση οι δανειστές σου θα σε συμπονέσουν και εσύ θα πετύχεις ανάπτυξη, έσοδα του δημοσίου και θα ξεφορτωθείς το χρέος;

Πάλι καλά, δηλαδή, που για να τους πείσει δεν πήγαινε στα Συμβούλια με τον …αραμπά!

 

melissa1-90x901Και μου αρέσει που κάποιοι ΣΥΡΙΖΑίοι κάνουν πως δεν κατάλαβαν πως φτάσαμε έως εδώ…