Η Χίλαρι νικήτρια του ντιμπέϊτ σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN

Με ποσοστό 52%  η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τις εντυπώσεις στο τρίτο και τελευταίο ντιμπέιτ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, νικητή της τηλεμαχίας θεώρησε τον Ντόναλντ Τραμπ μόλις το 39% των ερωτηθέντων.

Η δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήξη του ντιμπέιτ.

158570939e74dca0093054c2fff9e497

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη και το τρίτο ντιμπέιτ

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη και το τρίτο ντιμπέιτ μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ
Σε ερώτηση του συντονιστή Κρις Γουάλας σχετικά με τις τελευταίες του δηλώσεις για νοθεία στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα, λέγοντας «θα το δω εκείνη τη στιγμή».

Η Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε ανοιχτά τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τις κυβερνοεπιθέσεις, λέγοντας ότι θέλει να ελέγξει τις αμερικανικές εκλογές και πως επιθυμεί αχυράνθρωπο στον Λευκό Οίκο.

Η απάντηση του Τραμπ ήταν πως δεν έχει σχέσεις με τον Πούτιν, ωστόσο είπε στην αντίπαλό του πως ο Ρώσος πρόεδρος την «έχει νικήσει παντού».

Όταν η συζήτηση ήρθε πάλι στο θέμα με τις καταγγελίες γυναικών εναντίον του, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος προσπάθησε να παρασύρει την κουβέντα στο ακάνδαλο με τα email της αντιπάλου του: «Δεν υπάρχει άνθρωπος που σέβεται περισσότερο τις γυναίκες απ’ ό,τι εγώ. Είναι παραμύθια. Έγινε με χαμηλά ένστικτα από την πλευρά της Χίλαρι αυτό. Υπάρχουν 33.000 email της Χίλαρι για το τι έγινε στο FBI. Η Κλίντον έχει πει ψέμματα στο FBI και στον αμερικανικό λαό» απάντησε ο Τραμπ.

Το μεταναστευτικό ήταν επίσης ένα σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο, με τον Τραμπ να λέει πως «πρόσφυγες και μετανάστες είναι ο Δούρειος Ίππος για να περάσουν οι τζιχαντιστές στις ΗΠΑ» και να επιμένει στην ανάγκη ανέγερσης τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Η απάντηση της Κλίντον ήταν αιχμηρή, λέγοντάς του πως εκμεταλλεύτηκε παράνομους μετανάστες για να χτίσει τον πύργο του. Και συνέχισε: «Κανείς δεν θα μπει χωρίς να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος.

Αλλά δεν θα κλείσω την πόρτα σε γυναίκες και παιδιά. Μην ξεχνάμε το αιματοβαμμένο πρόσωπο του παιδιού από τη Συρία».

Στο πεδίο της οικονομίας η Χίλαρι Κλίντον τόνισε οτι καμία από τις προτάσεις της δεν αυξάνει το έλλειμμα της αμερικανικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι η οικονομική αναβάθμιση της μεσαίας τάξης θα φέρει ανάπτυξη στην αμερικανική οικονομία.

«Δεν θα κάνω τον αμερικανικό στρατό κατοχική δύναμη» τόνισε η Χίλαρι, σχετικά με τον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Επίσης, χαρακτήρισε την ανακατάληψη της Μοσούλης σημαντική, και πρόσθεσε πως ως πρόεδρος θα συνεχίσει να πιέζει για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και θα προσπαθήσει να επηρεάσει Συρία και Ρωσία για να τελειώσει ο εμφύλιος.

Η απάντηση του Τραμπ ήταν δεικτική, λέγοντας στην Χίλαρι «Την είχαμε τη Μοσούλη αλλά όταν έφυγαν οι στρατιώτες χάθηκαν όλα. Τώρα πρέπει να την πάρουμε πίσω. Έχουν φύγει οι τζιχαντιστές από εκεί. Ναι κάποια στιγμή θα πέσει η Μοσούλη αλλά οι ηγέτες που θέλουμε να πιάσουμε έχουν φύγει. Το Ιράν πρέπει να μας γράψει μια ευχαριστήρια επιστολή, αφού θα κερδίσει. Είναι πολύ πιο έξυπνοι. Ήσουν εκεί όταν πήρες όλους τους στρατιώτες από τη Μοσούλη. Όταν ήσουν εκεί, δεν έκανες τίποτα».

Στο τέλος της τηλεμαχίας οι δύο υποψήφιοι ανέφεραν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τους ψηφίσουν οι πολίτες:

Χίλαρι Κλίντον: «Είμαι ανοικτή προς όλους τους Αμερικανούς. Δημοκρατικούς, Ρεπουμπλικανούς, Φιλελεύθερους. Τους χρειαζόμαστε όλους για να κάνουν τη χώρα μας αυτό που θα έπρεπε να είναι. Εγώ θα σταθώ στις οικογένειες και θα τις προστατεύσω από ισχυρά συμφέροντα και θα κάνω ότι μπορώ για να έχετε καλές θέσεις εργασίας. Ελπίζω ότι θα μου δώσετε την ευκαιρία να κάνω αυτά που πιστεύω ότι μπορώ ως πρόεδρός σας».

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα κάνουμε την Αμερική μεγάλη και πάλι. Σε αυτή τη μάχη κανείς δεν περισσεύει. Χρειαζόμαστε νόμο και τάξη σε αυτή τη χώρα, αλλά χρειαζόμαστε και τη δικαιοσύνη πάρα πολύ. Θα κάνω περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς και τους Λατίνους από όσα μπορούν να γίνουν σε 10 ζωές».

Και σε αυτό το ντιμπέιτ, Χίλαρι και Τραμπ δεν αντάλλαξαν χειραψία στο τέλος της συζήτησης.