ΓΝΩΜΗ: Διαμαρτύρονται οι ομογενείς για το χαμένο Σχολείο Μονάχου

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

H Panhellenic Post έχει ασχοληθεί επανειλημμένως με το θέμα του Ελληνικού Σχολείου στο Μόναχο. Έχει λάβει συνεντεύξεις, έχει αρθρογραφήσει, έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα χανότανε το όλο οικοδόμημα.
Ουδείς κυβερνητικός συγκινήθηκε!monaxo-sxoleio-472x350-471x350
Μόνον ο υπεύθυνος Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ, Βουλευτής, Αναστάσιος Δημοσχάκης. παρακινήθηκε και έκανε σχετικές ερώτησεις στη Βουλή,  για να εισπράξει τόσο από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Θεοδόση Πελεγρίνη όσο και από τον Υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις ότι τα φροντίζουν όλα. ότι έχουν εκταμιευθεί τα κονδύλια και πως δεν θα άφηναν να  χαθούν οικόπεδο και κτίσμα.
Μία ακόμη «διαβεβαίωση» του ΣΥΡΙΖΑ που διαψεύστηκε παταγωδώς από τις εξελίξεις, δυστυχώς.
Η ΡΗΡ δεν διεκδικεί τίτλους. Η αρνητική τροπή που έλαβε, άλλωστε, το θέμα, δεν προσφέρεται για «επινίκια». Μας κάνει αρνητική εντύπωση, πάντως, το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Πελεγρίνης εξακολουθεί να «χαϊδεύει» τα αυτιά των ομογενών μας στην Γερμανία δηλώνοντας πως «θα συνεχίσουμε τον δικαστικό αγώνα για το θέμα». Χαμένο και το θέμα και η υπόθεση. Και δεν δικαιούται να επιρρίπτει ευθύνες στα όποια λάθη έγιναν στο παρελθόν, όταν  είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δύο χρόνια Κυβέρνηση!
Το εθνικό αυτό θέμα δεν χάθηκε για ό,τι έγινε πριν από δύο χρόνια. Χάθηκε για ό,τι δεν έγινε ακριβώς ΜΕΣΑ στα δύο τελευταία χρόνια! Αυτή είναι η αλήθεια.
Από την πλευρά τους και οι Ομογενείς μας που σήμερα διαμαρτύρονται δικαίως και ζητούν δικαστική διερεύνηση και απόδοση ευθυνών, θα μπορούσαν εγκαίρως να είχαν αντιδράσει δυναμικά, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό Κράτος εμφανίζεται αναξιόπιστο απέναντί τους.
Δεν το έκαναν ίσως για να μην διαταράξουν τις όποιες σχέσεις τους με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, με επιστολή της η Ελληνική Κοινότητα καταγγέλλει την Κυβέρνηση, την καλεί να ξεσκεπάσει τους υπευθύνους και θέτει ρητορικά ερωτήματα που δεν πρόκειται να απαντηθούν…
Εάν –όταν συζητείτο η σχετική ερώτηση στη Βουλή- είχε κατέλθει το Δ.Σ. της ελληνικής Κοινότητας στην Αθήνα και είχε στρατοπεδεύσει έξω από τη ΒΟΥΛΗ, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.
Τώρα η τελική απόφαση του Δήμου του Μονάχου για το γκρέμισμα του σχολείου, φοβούμαστε πως είναι μη αναστρέψιμη. Δυστυχώς.