Απέσυρε την πρόταση Πολύδωρα για το ΕΣΡ ο Ν. Βούτσης

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.-Με μία αιφνιδιαστική ενέργεια, ο Πρόεδρος της Βουλής  κ. Νίκος Βούτσης, απέσυρε εν μέσω της Συνεδρίασης των Προέδρων της Βουλής την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα, και επανέφερε την προηγούμενη πρόταση για την προεδρία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΡΣ) του  κ. Ροδόλφου Μορώνη ενώ για αντιπρόεδρο πρότεινε  τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο.

Ακολούθως ο κ. Βούτσης, παρά τις αντιρρήσεις του κ. Δένδια ο οποίος μίλησε για “αιφνιδιασμό” της Σύσκεψης των Προέδρων, διέκοψε τις εργασίες της για ένα τέταρτο προκειμένου, όπως είπε ο κ. Βούτσης, να δοθεί χρόνος στην γραμματεία να καταρτίσει το νέο ψηφοδέλτιο στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του κ. Γιάννη Τζαννετάκου ως μέλους του ΕΣΡ και να τεθεί σε ψηφοφορία.

Η ενέργεια του Προέδρου της Βουλής προκάλεσε εντύπωση, πολύ περισσότερο καθώς κατ΄ επανάληψη ο κ. Βούτσης στη διάρκεια της συζήτησης, είχε υπεραμυνθεί της ενέργειας του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα να παρακάμψει τον Πρόεδρο της Βουλής που κατά το Σύνταγμα προτείνει την σύνθεση του ΕΡΣ και να δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Πολύδωρα και να τον προτείνει για Πρόεδρο του ΕΡΣ, ενέργεια η οποία επικρίθηκε από μέλη της Σύσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Εικάζεται, ως εκ τούτου, ότι η σχετική κίνηση του κ. Βούτση έγινε κατόπιν προ συνεννοήσεως με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να  αιφνιδιαστεί η αντιπολίτευση.

Ωστόσο η ενέργεια αυτή αφήνει έκθετο και τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα καθώς με δημόσιες δηλώσεις του είχε αποδεχθεί την πρόταση του κ. Τσίπρα να είναι υποψήφιος για την Προεδρία του ΕΡΣ ενώ σε συνέντευξή του είχε ασκήσει κριτική στην Νέα Δημοκρατία και είχε πλέξει το εγκώμιό του.

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, αναμένεται να προχωρήσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής σε ψηφοφορία κατά την οποία, με δεδομένη την άρνηση της ΝΔ να υπερψηφίσει, και την δεδηλωμένη απόφαση δύο κομμάτων να ψηφίσουν “παρών”,  προεξοφλείται ότι θα απορριφθεί η πρόταση της Κυβέρνησης καθώς απαιτείται πλειοψηφία 4/5.

Εκτός εάν η νύκτα αποδειχθεί “μακρά” και επιφυλάσσει  και περαιτέρω εκπλήξεις.